USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинська баскетболістка гратиме у чемпіонаті Європи

15 Червня 2013 18:30
Волинянка Олександра Хоменчук (дівоче прізвище - Приступа) у складі збірної України вирушила на чемпіонат Європи з баскетболу серед жіночих команд у Франції.

Про це пише «Волинь нова».

Після тривалої перерви у чемпіонаті Європи гратиме збірна України. За вихід з групи у 1/4 фіналу наші землячки змагатимуться з суперницями з Туреччини, Словенії і Чорногорії.

У змаганнях у складі збірної братиме участь і 24-річна волинянка центрова Олександра Хоменчук (дівоче прізвище - Приступа). За словами мами баскетболістки Лариси Приступи, доньці мусила стати професійною баскетболісткою, адже її зріст 203 сантиметри. До того ж, обоє батьків грали за баскетбольні команди. Лариса Борисівна успішно виступала у складі київського «Динамо», клубу «Лора–Баскет», збірній України. Чоловік Сергій теж грав за різні команди, а завершив свою спортивну кар'єру у клубі «Університет–ВолиньБаскет», яка виступала у чемпіонаті західноукраїнської ліги.

Перший тренер Олександри Хоменчук Микола Левицький пригадує, як вперше привели майбутню баскетболістку збірної до нього у секцію.

«Худеньке, довгов'язе дитя вже тоді здивувало мене своїм старанням, настирливістю і невтомністю. На тренування вона приходила у групу, де займались дівчатка на 3-4 роки старші за неї. У 5–ому класі була вже кандидатом у збірну області, а ще через рік ми, тренери, підбирали для неї кросівки… 46–ого розміру», - згадує наставник.

У 15 років Олександра переїхала до Португалії, де навіть грала за юнацьку збірну країни з Піренейського півострова. Потім повернулася в Україну у Київ, згодом був Курськ, італійський «Фаєнзе», останні два роки баскетболістка грає у складі мінського «Горизонту».

Це не перша волинська баскетболістка, яка грає за збірну України. Спортивну честь держави також захищали лучанка Наталія Видринська і Юлія Корженевська, - каже тренер Микола Левицький.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus