USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинське держпідприємство роками не отримує допомоги від держави

31 Липня 2015 09:08
Востаннє ДП «Волиньторф» держава профінансувала ще у 2012 році, а до того – у 2007. Попри те, підприємство успішно працює, є прибутковим, кредитує боржників та сплачує чималі податки до місцевої казни.

Про це йшлося під час засідання інтерактивного прес-клубу на тему «Залежність від російського газу допоможуть подолати місцеві види палива».

«Які кошти держава вкладає в ДП «Волиньторф», крім тих проблем, які для вас створює?», – поцікавився голова постійної комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Волинської обласної ради Святослав Кравчук.
У відповідь директор установ Іван Киричик заявив, що останню дотацію з державного бюджету підприємство отримало у 2012 році, а перед тим – у 2007. Він також зауважив, що «Волиньторф» є суттєвим платником податків. Для прикладу, минулоріч воно сплатило в казну близько 8 мільйонів гривень.

Окрім того, з підприємством не завжди вчасно розраховуються за спожиту сировину. Так, цього року були затримки платежів від установ бюджетної сфери. Це пов’язано з прийняттям нового бюджетного кодексу, а тому медичну та освітянську субвенції довелось чекати на місцях.

«Тому в цьому році ми прокредитували бюджетну сферу на 4 мільйони гривень. При цьому реалізовували продукцію, розстрочували податки, виплачували заробітну плату працівникам. Одночасно шукали можливості отримання нових площ», – розповів Іван Киричик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus