USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинське ОДТМО отримало монітор пацієнта, придбаний завдяки пожертвам волинян

7 Листопада 2019 13:50
Кошти для придбання обладнання вдалося зібрати завдяки пожертвам жителів Луцька та області, зібраних у відділеннях «Укрпошти».

Обладнання передали для Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання представники МБФ «Центр соціальних проектів майбутнього» та «Укрпошти» 7 листопада.

Директор Волинського ОДТМО Сергій Ляшенко розповів, що наразі в державі реформували перший рівень медичної допомоги, а заклад перебуває на третьому рівні. В умовах недофінансування доводиться виживати, а пацієнти лікарні заслуговують на якісну медичну допомогу. Волинське ОДТМО отримує велику кількість благодійної допомоги. Так, цьогоріч отримали підтримки на суму 90 мільйонів гривень. Зокрема, заклад підтримують громада німецького міста Ганновера, громада міста Портленд (США) та Скандинавська місія. Лікарня рухається шляхом покращення умов та покращення рівня надання медичної допомоги. Наразі триває ремонт в одному з відділень, який здійснюють за кошти місцевих підприємств.


Як розповіла завідувач педіатричного відділення №3 з центром дитячої онко-гематології Яна Рижко, пацієнти центру потребують постійного моніторингу. Отриманий монітор пацієнта забезпечить цілодобове вимірювання пульсу, насиченість легенів киснем, температури, артеріального тиску. Інформацію можна переглядати у цифровому вигляді, а також зберігати у пам’яті пристрою. Кожен з цих показників важливий. Такий монітор хотілося б мати для кожного з пацієнтів центру, аби кожна дитина мала все необхідне. Індивідуальний підхід забезпечує підвищення рівня надання медичної допомоги. Наразі у центрі лікують 17 юних пацієнтів, від початку року медичну допомогу надавали 147 пацієнтам.


Директор Волинської дирекції «Укрпошти» Іван Люсак зауважив, що «Укрпошта» співпрацює з МБФ «Центр соціальних проектів майбутнього» вже понад п’ять років. Цього разу протягом трьох місяців вдалося зібрати кошти на придбання цього обладнання. Жителі Луцька та області у поштових відділеннях жертвували ці гроші, починаючи від внесків у розмірі 5-10 гривень.


Голова правління МБФ «Центр соціальних проектів майбутнього» Вадим Хаджиоглов розповів, що у рамках проекту «Діти про раку» закуповують як обладнання для лікарень, так і медикаменти для дітей. Фонд працює з 2011 року. У світовому індексі благодійності Україна у 2014 році посідала 129 місце серед понад двох сотень країн, зараз держава значно покращила позиції та посідає 83 місце. Ситуація на сході країни, збір коштів для військових, спонукає людей не проходити повз тих, хто потребує допомоги. До прикладу, завдяки збору коштів у відділеннях «Укрпошти», вдалося придбати монітор пацієнта. «Укрпошта» стає не лише місцем, де можна відправити чи отримати посилку, а й місцем, де людина може допомогти тим, хто цього потребує.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 7 Листопада 2019 14:54
Молодці!!!! І благодійники і медики!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus