USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинське Полісся потерпає від повені. ОНОВЛЕНО

1 Липня 2009 17:17
Сьогодні, 1 липня, голова облдержадміністрації Микола Романюк перебував у Ратнівському районі, який потерпає від повені внаслідок сильних проливних дощів, що пройшли у червні. Про це «Волинським Новинам» повідомили у прес-службі глави ОДА.
 
Як повідомлялось, після масштабних злив річки Прип’ять та Вижівка вийшли з берегів і затопили значну кількість меліорованих земель сільськогосподарського призначення, що належать 24 сільським та селищним радам. У результаті чого постраждало 7404 сім’ї.
 
Водами річок, а також внаслідок  підвищення рівня ґрунтових вод підтоплені 5164 га сільськогосподарських угідь. Зокрема в індивідуальному секторі знищено водою понад 2168 га картоплі, 1861 зернових, 680 га моркви та буряків.
 
Микола Романюк ознайомився з наслідками підтоплень Самарівської, Гірницької, Прохідської та Оріхівської сільських рад та зустрівся з мешканцями сіл, яким найбільше завдано збитків.
 
Задля надання допомоги постраждалим губернатор внесе пропозицію на черговій сесії обласної ради переглянути програми, що фінансуються з обласного бюджету, для поповнення резервного фонду, - обіцяють у прес-службі.
 
Власне, насамперед кошти з обласного бюджету направлятимуться людям для компенсації втрачених посівів зернових та картоплі,  частково - на ремонт житла.
 
Крім того, за словами Миколи Романюка, буде терміново виділено 20 тисяч гривень із обласного бюджету для розчищення меліоративних каналів у селі Самари з метою відкачки води.
 
Голова облдержадміністрації також запевнив, що звернеться до вищих органів влади з проханням виділити кошти  для подолання повені.
Окрім Ратнівського потерпає від підтоплень і Старовижівський район. Там вода знищила понад 1000 гектарів зернових посівів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вінстон Показати IP 2 Липня 2009 09:29
Цікаво, а Тимошенко приїде? Давайте її припишемо на Волині!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus