USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Волинські гірники заявляють про масові розкрадання вугілля на шахтах

7 Червня 2016 18:51
Волинські гірники сьогодні з сьомої ранку зібралися на шахті “Бужанська”, від вчора роботи з видобутку вугілля на копальні не проводяться. Одна з причин – виконувач обов’язків директора Ігор Романов написав заяву на звільнення. Гірники впевнені, що зробив це не з власної волі, а під тиском, - інформує БУГ.

Так, 6-го червня працівники третьої зміни “Бужанської” відмовилися спускатися в шахту, а 7-го червня вугільники продовжили акцію протесту біля ДП “Волиньвугілля”.

Більшість трудового колективу відокремленого підрозділу шахти “Бужанська” висловила своє невдоволення з приводу вчорашніх подій, які сталися на підприємстві ДП “Волиньвугілля”.

Зокрема, вони стверджують, що вчора під тиском був вимушений написати заяву на звільнення за власним бажанням Ігор Романов і вже сьогодні на своє робоче місце з відпустки вийшов Павло Танчев, який буде повертати всю свою “команду” на місця.
Також волинські гірники зробили гучну заяву щодо розкрадання вугілля на шахтах. Їхні вимоги озвучив активіст Богдан Макарчук:

“Два місяці підприємство успішно працювало без саботажників, ми перевиконали план. Згідно з ініціативою попереднього генерального директора ДП “Волиньвугілля” Кисельова та виконувача обов’язки директора Романова переміряно склади на “Бужанці” та виявлено чотири тисячі дві тонни недостачі вугілля. Павло Танчев, своєю чергою, разом з провідними працівниками геолого-маркшейдерських служб, сфабрикувавши документацію та поставивши печатку, передали ці документи в руки міністру Насалику через Василя Гуру. Це стало підставою звільнення Кисельова з посади. Однак згідно з результатами перевірок у нас на складах виявилося 15 тисяч 218 тонн вугілля.

Хмельницький чинить тиск на працівників підприємства, які працюють під землею, оскільки “контора” шахти виступила за директора, бо ці люди були співучасниками злочинних дій. Перевіривши скипові установки шахти “Бужанської”, виявили, що вантажопідйомність нашої скипової установки не чотири тонни, а чотири і сім. Тобто за один підйом створювалося 700 кілограмів необлікованого надлишкового вугілля. Впродовж доби – це дві з половиною тонни вугілля, яке вивозилося КАМАЗами. В рік це до ста мільйонів гривень, за рахунок чого жили наші директори і отримували гарні премії, купували квартири та автомобілі. Ці перевірки пройшли у масштабах однієї шахти, а в нас колись було їх вісім. І можна було перевірити це й на шахті №9, але чогось Гура цього не робить.

Виявили також фактів зловживань на 45 мільйонів 824 тисячі 200 гривень. Ніхто за це відповідальності не поніс. Кожен директор крав разом з апаратом управління роками. Допускаємо, що про це були повідомлені й у ДП “Волиньвугілля”.

Чому Танчев став так швидко таким провідним політичним діячем, керівником фракції “Самопомочі” в міській раді? Тому що на нашому підприємстві чоловік Юлії Вусенко, якого ніколи на шахті не було і ніхто його в очі не бачив, рахувався провідним інженером з маркетингу. Нас обманювали поки представники політичних партій отримували зарплату та відрядні”.
Богдан Макарчук також розповів, що під час зустрічі гірників екс-міністр енергетики та вугільної промисловості (ще під час його керування) Володимир Демчишин відверто зізнався про те, як йому набрид міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков, який щотижня телефонував та пропонував кандидатів на директорів шахт. З його слів, Гунчик теж “пропихав” свої кандидатури.
Гірники вважають, що ситуація з просуванням кадрів не змінилася. Вони готові іти під міськраду та відстоювати свої права, адже впевнені: при призначенні керівника підприємства потрібно радитися насамперед з трудовим колективом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 7 Червня 2016 20:18
Я в глибокому шоці! Що ж то буде шахтою яка не дає вугілля?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus