USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Волинські лікарні отримали 4 млн на експрес-тести і набори для ПЛР

10 Листопада 2021 17:32
На Волині розподілили кошти державної субвенції на діагностику COVID-19.

Про це йшлося під час засідання бюджетної комісії обласної ради.

Зокрема, Волинська область на проведення діагностики гострої респіраторної хвороби COVID-19 отримала 4,072 мільйона гривень. Ці кошти передбачили на закупівлю експрес-тестів для визначення антигену коронавірусу та наборів для відбору біологічного матеріалу методом полімеразної ланцюгової реакції (пробірок для ПЛР).

З цих коштів 1,153 мільйона гривень передбачили для обласних закладів: обласна клінічна лікарня отримала 344 тисячі гривень, обласна інфекційна лікарня – 324 тисячі, обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства – 270 тисяч, обласний медичний центр онкології – 70 тисяч, госпіталь ветеранів війни – 50 тисяч, обласна психіатрична лікарня – 50 тисяч гривень.

Решту коштів спрямували до бюджетів територіальних громад на придбання експрес-тестів та наборів для відбору матеріалу для ПЛР у заклади охорони здоров’я.

Зі слів тимчасового виконувача обов’язків начальника обласного управління охорони здоров’я Валерія Руцького, обласні медичні заклади будуть забезпечені на 80% від потреби матеріалами для діагностики коронавірусу. Решту потреби заклади зможуть закрити завдяки отриманим коштам від НСЗУ.

«Думаю на 80% їм має вистачити. Є волинський лабораторний центр, вони пробірки видають, тому, напевне, більшість коштів піде на експрес-тести. Якщо коштів повною мірою не вистачить, то всі вони мають «ковідні» пакети, за які отримують кошти і мають право закуповувати не тільки медикаменти, а й предмети для діагностики. Це все одно суттєва підтримка, довгий час їм нічого не було», – зауважує посадовець.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus