USD 39.35 39.68
  • USD 39.35 39.68
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.80 9.95

Волинські школярі передали в школу на Донеччині книги

17 Грудня 2019 10:11
Книги та солодощі кожному учневі зібрали вихованці луцької школи №12, що на Вишкові. Подарунки луцькі школярі надіслали поштою учням школи № 12 міста Торецьк Донецької області. Посилки відправили 16 грудня.

Голова громадської організації «Розвиток мікрорайонів міста» Наталія Грушка пояснює, що їх збирали усією школою.

«До нас у школу приїжджала письменниця Лариса Ніцой, яка подорожує містами України. Вона розказала, що в Донецькій області теж є 12 школа, як у нас, але там багато діток вже не вчаться, виїхали через війну. Зараз там навчається 47 учнів, школу не закривають, бо чекають, що в місто повернуться сім'ї і навчальний заклад знову заживе наповну. Лариса Ніцой розповідала, що діткам не вистачає україномовних книг. Ми так подумали, що було б знаково, аби учні 12 школи Луцька допомогли учням 12 школи міста Торецьк.

Тоді зв’язалися з їхньою адміністрацією, запропонували допомогу й вони відгукнулися. Ми почали збір книг. Їх близько 400. Там багато художньої літератури, є навчальна, багато книг для дітей. Також для кожної дитинки зібрали солодкі подарунки з блокнотиками із символікою Луцька. Усе відправляємо поштою, витрати бере на себе наша громадська організація. Ми хочемо, що дітки були щасливі», - наголошує Наталія Грушка.
Та додає, що подарунки з книгами приїдуть у місто Бахмут, адже в Торецьку немає пошти, звідти посилки заберуть і завезуть школярам. Посилки мають передати 19 грудня у День Святого Миколая.

Таким подарункам дуже вдячна бібліотекарка торецької школи Ольга Реннер.

«До нас подзвонила волонтерка й запитала, чи треба книги, а ми дуже зраділи, бо дітки люблять читати. Є в програмі сучасні українські твори, вони хочуть їх повність читати, а я не можу їм такого запропонувати. Нам з 2015-го року допомагають волонтери, приємно, що не стоять осторонь. А раніше у нас в школі було 130 діток, потім почалися активні бойові дії, багато людей виїхали. Але ті, хто лишився, приходять до мене, намагаюся якнайбільше зацікавити їх читанням», - пояснює Ольга Реннер.

Разом із книгами та солодкими подарунками луцькі школярі надіслали одноліткам вітальні листи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Оптимістка Показати IP 17 Грудня 2019 11:01
Сподіваюсь донецькі школярі вміють читати українською мовою...і оцінять подарунки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus