USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинські школярі займатимуться в IT-школі

14 Лютого 2019 11:06
Школярі 8-11 класів з Луцька та усієї Волині протягом трьох днів з 14 по 16 лютого матимуть змогу займатися у зимовій IT-школі , яку організували у Луцькому НТУ.

Відкриття відбулося у стінах університету 14 лютого.

Як розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини доктор педагогічних наук, завідувач кафедри комп’ютерних технологій та професійної освіти Наталія Чернящук, сьогодні стартує зимова школа інформаційних технологій, яка відбувається вперше, - це пробний навчальний проект, який створили спільно з кафедрою комп’ютерної інженерії та кібербезпеки, як навчальну платформу для того, аби вони хотіли продовжити навчання у цій сфері після школи.

«Сьогодні все розвивається зі швидкістю світла. На ринку праці з’являються нові професії і сучасному школяреві стає важче визначитися, чому навчатися. Тому саме з такою метою об’єдналися дві кафедри і створили цю навчальну платформу», - зазначила Наталія Чернищук.
Так, участь у зимовій школі інформаційних технологій беруть 45 учнів 8-11 класів з Волинської області, зокрема з Володимира-Волинського, Устилуга, а також інших міст. Учні мали пройти онлайн-тестування, за результатами якого їх і відбирали для участі в IT-школі. Школярів навчатимуть основ програмування на С+, робототехніку, оснавм веб-розробки та object-oriented programming. Після завершення школи кожному учню буде виданий відповідний сертифікат.
У вітальному слові ректор ЛНТУ Петро Савчук привітав усіх присутніх не лише з Днем закоханих, а й з Днем айтішника: «Я радий, що тут справді ті, які відчувають, що вони щось можуть та на щось здатні. А наш університет може дати поштовх та можливості для досягнення вершин».

Він відзначив, що найбільш розвиненою країною у сфері IT є Ізраїль, яка задає тон в IT-технологіях.
Після вітальних слів учнв поділили на групи, і вони приступили до занять.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Серйозно?) Показати IP 14 Лютого 2019 15:49
"Школярі 8-11 класів з Луцька та усієї Волині протягом трьох днів з 14 по 16 лютого..." "...Школярів навчатимуть основ програмування на С+, робототехніку, оснавм веб-розробки та object-oriented programming." Це все за 3 дні? =))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus