USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Волинські спортсмени стали майстрами спорту з універсального бою

12 Серпня 2016 12:58
Двом молодим вихованцям Волинського обласного спортивного клубу «Магістр» Владиславу Тіпухову та Тарасу Стефановському (тренери: Грисюк Д.І., Рехнюк В.В.) вручили посвідчення та значки «Майстрів спорту України» з універсального бою (наказ Міністерства молоді та спорту України N 2667 від 05.07.2016 року), - повідомили у прес-службі клубу.

Вищезазначені високі спортивні звання волинські спортсмени вибороли на Чемпіонаті України з універсального бою, що відбувся у Чернівцях.

На вказаних змаганнях дані спортсмени представляли Волинь у складі юнацької збірної області (вік 18-20 років).

Здобувши, в ході вдалих двобоїв, сходинки на п’єдесталі пошани, Владислав і Тарас виявили особисте бажання продовжити турнір в наступні дні серед дорослих (за регламентом змагань це було не заборонено). Причому прийнявши таке рішення, Тарас був змушений знятися із півфінального поєдинку серед юніорів, посівши таким чином 3 місце у цій віковій категорії або зберегти сили та підготуватися до більш потужних для себе двобоїв.

На шляху до фіналу Тарасу довелося подолати опір трьох досвідчених бійців із різних куточків України та у четвертому заключному поєдинку він зустрівся із господарем змагань майстром спорту міжнародного класу із міста Чернівців. Складність даного протистояння важко переоцінити, оскільки спортивне звання даного спортсмена говорить саме за себе та не потребує лишньої реклами.

Окрім того, всім спортсменам з будь-якого виду спорту добре відома важкість протистояння господарям змагань, де все на їх боці (підтримка глядацького залу, суддівство, навіть стіни).

Водночас, зорі в той день були на боці волинянина. Він став чемпіоном України та посів 1 сходинку п’єдесталу, здобувши таким чином право представляти нашу державу на чемпіонаті Європи, що проходитиме в кінці серпня цього року.
Владислав також вдало провів свої двобої та вийшов у фінал. В фінальному поєдинку Влад, на жаль, не зміг перемогти та виборов другу сходинку п’єдесталу чемпіонату України з універсального бою серед дорослих. Отримуючи свої нагороди в день закриття змагань, лише на шиї наших земляків було по дві медалі, завойовані ними в двох вікових категоріях (золота та бронзова у Тараса Стефановського та дві срібні у Владислава Тіпухова).

До речі, значок та посвідчення «Майстра спорту України» для Владислава Тіпухова не є першим. Півтори роки назад він створив певну сенсацію, встановивши новий спортивний рекорд на Волині як самого молодого Майстра спорту України Волинської області з рукопашного бою.

На момент виконання даного нормативу (став Чемпіоном Кубку України у рукопашного бою, що проходив в місті Одесі) та отримання спортивного звання Владу було лише 19 років.

Попередній рекорд належав його тренеру – Дмитру Грисюку, який став Майстром спорту України в 20 років (водночас, на той час він представляв не Волинську, а Харківську область). Специфіка змішаних видів єдиноборств (рукопашного бою, універсального бою, бойового самбо, ММА, інших) полягає у тому, що це види спорту так би мовити «не молоді». Зазвичай спортсмени досягають успіху в них будучи вже більш зрілими, поступово шляхом особистих перемог та поразок набуваючи бійцівський досвід.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus