USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські судді не поспішають обирати нового керівника

29 Квітня 2014 10:21
У Волинському окружному адміністративному суді не поспішать обирати нових голову та заступників, тож засідання суддівських зборів відтягнули до 16 години.

Так, сьогодні, 29 квітня о 9:00, під час судових зборів служителі Феміди збирались обирати нового голову та заступників окружного суду. Разом із ними у залі засідань були присутні й громадські активісти: представники Правого сектору, Самооборони та Автомайдану, а також журналісти.

За станом на 9:00 у залі засідань зібралось 15 суддів. Таким чином, збори визнали повноважними. Однак, виконувач обов’язки головного судді Марія Александрова заявила, що на електронну пошту Волинського окружного адміністративного суду надійшла заява від судді Валентина Дмитрука, який попросив перенести засідання на 16 годину. Як пояснив суддя, у нього вимушена відпустка у зв’язку зі станом здоров’я та необхідністю медичного лікування.
Однак, збори запропонували все-таки розпочати, оскільки кворум зібрався. Утім, служителі Феміди, вирішили після розгляду першого питання порядку денного, оголосити перерву на декілька годин і дочекатись суддю Дмитрука.

Методом підняття руки судді визначили головуючого засідання - Володимира Ковальчука та секретаря Руслана Денисюка.
Згідно із статтею статтею 115 ЗУ «Про статус суддів», збори суддів – це організаційна форма суддівського самоврядування, що вирішує питання внутрішньої роботи суддів. Збори суддів обирають таємним голосуванням делегатів.

Так, всі присутні на зборах суддів мали матеріали, що стосувалися сьогоднішніх зборів. Зміни та доповнення до регламенту можуть бути внесені лише за позитивного голосування суддівських зборів. У зв’язку із внесеними змінами збори суддів вибирають делегатів на конференцію суддів та обговорюють кандидатури суддів призначають на посаду шляхом на 1 рік голову і заступників голови суду. До слова, достроково звільнити голову і заступників шляхом таємного голосування можна не менш як однією третиною суддів.
Голосування за рішення проводять як правило відкрито, утім якщо судді вирішать голосувати таємно, вони обирають лічильну комісію.

Про отримання бюлетенів судді розписуються у відповідному списку. Результат голосування.

Тож, за станом на 9:25 судді підтримали зміни до регламенту та оголосили перерву до 16 години 29 квітня.

Нагадаємо, 25 квітня обирали голову та заступників Луцького міськрайонного суду. Головою суду Михайло Квятковський. Заступниками нового голови суду відсьогодні є Роман Кихтюк та Алла Борнос.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Тише едешь - дальше Показати IP 29 Квітня 2014 10:31
А куда им спешить-то? Жизнь и так прекрасна. Он у одного холодильничек в кабинете, вторая бариши берет так, что мама не горюй. Зачем что-то менять?
777 до Тише едешь - дальше Показати IP 29 Квітня 2014 11:22
Лишилося тільки зарплату підняти, щоб хабарів не брали.
777 до 777 Показати IP 29 Квітня 2014 11:22
уточнюю: "щоб хабарів не брали"
ВОНО до 777 Показати IP 29 Квітня 2014 11:30
ВОНА так вже робила і шо? та ще більше стали брати!!!. Таких лише децимація виправить
777 до ВОНО Показати IP 29 Квітня 2014 11:32
не розумієте ви жартів, шановний(а) ))))
аЛЯ Показати IP 29 Квітня 2014 12:22
ХАБАРІВ НЕ БУДУТЬ БРАТИ ВИ,ЩО ВПАЛИ З КОНЯ.
що там? Показати IP 29 Квітня 2014 17:45
то що там, не відбулися збори на 16 год?
Анонім Показати IP 22 Січня 2015 09:02
А ця Александрова скільки буде сидіти,давно пора люструвати,а які фейси ситі і годовані.Одним словом корупціонери і ворюги всі до одного.Хай Бог їх люсьтрує,так і буде.Та ніхто їх люструвати не буде-це все фігня

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus