USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Волинські виші втратили позиції у рейтингу найкращих університетів України

7 Червня 2018 08:00
Вдванадцяте в Україні опублікували рейтинг університетів «Топ 200 Україна»: два волинські виші посіли 74 та 80 позиції. СНУ імені Лесі Українки втратив 4 сходинки рейтингу порівняно з минулим роком, ЛНТУ опустився на одну позицію.

Цей рейтинг став визнаною системою незалежного оцінювання діяльності університетів для академічної спільноти, роботодавців і українського суспільства в цілому. Протягом останнього десятиліття рейтинг «Топ 200 Україна» стимулював здорову конкуренцію і змагальність між університетами країни у відповідності до головних критеріїв оцінювання їх роботи.

Вихідні дані для визначення вказаного рейтингу були надані безпосередньо університетами та отримані з незалежних Web - ресурсів.

До першої десятки національного рейтингу увійшли визнані лідери української освіти. Вони щороку покращують показники своєї академічної діяльності, підсилюють зв'язки з ринком праці, беруть активну участь в міжнародній діяльності, відзначаються різними міжнародними рейтинговими системами.

Виші оцінювали за такими параметрами: якість науково-педагогічного потенціалу, якість навчання, міжнародне визнання, інтегральний показник діяльності ВНЗ.

У підсумку, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки посів 80 місце з інтегральним показником діяльності у 23,29 балу, Луцький національний технічний університет - 74 місце, здобувши 23,57 балу.

Таким чином, два найбільші волинські виші втратили позиції у рейтингу найкращих університетів України порівняно з минулим роком. У 2017 році СНУ став 76 з показником у 22,588037 балу, ЛНТУ – 73 з результатом 23,053456 балу.

Група експертів визначила, що в авангарді українських університетів протягом усіх 12 років впевнено залишаються Київський національний університет ім. Тараса Шевченка та Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського». За середньою сумою місць в національному сегменті, п’ять міжнародних університетських рейтингів надають їм рівні результати.

При цьому КНУ ім. Тараса Шевченка має найвищий серед українських ЗВО рейтинг цитування своїх наукових праць за системою Scopus, високий рівень затребуваності його випускників ринком праці, особливо в секторах державного управління, юриспруденції, економіки і політики.

КПІ ім. Ігоря Сікорського став головним навчально-науковим центром країни у сфері інженерії і високих технологій. Він продовжує розвивати українську «Кремнієву долину», яка стала відомою в Україні і світі як інноваційна екосистема «Sikorsky Challenge».

Високі показники своєї діяльності демонструє також ХНУ ім. В.Н. Каразіна. Він стабільно протягом останніх років обіймає третє місце в національному академічному рейтингу «Топ 200 Україна».

У 2018 році у першій десятці лідерів зберегли своє перебування Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» (4 місце), Національний університет «Львівська політехніка» (5 місце), Національний університет біоресурсів і природокористування України (6 місце), Національний медичний університет імені О.О. Богомольця (7 місце), Національний технічний університет «Дніпровська політехніка» (8 місце), Львівський національний університет імені Івана Франка (10 місце).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Микола Показати IP 7 Червня 2018 08:52
Що ж ви СНУ згадуєте першим, адже він за рейтингом набагато нижче за ЛНТУ. Маніпулюєте?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus