USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські лісівники просять мільйон. Обіцяють розводити зубрів

22 Грудня 2009 15:23
На Волині презентували першу в Україні комплексну програму збереження та відновлення зубрів із офіційною назвою  «Про регіональну програму збереження та відновлення зубра у Волинській області».  
 
Програму розглянула на засіданні Комісія обласної ради з питань екології та раціонального використання природних ресурсів. Депутати ухвалили благородну справу і рекомендували винести її на розгляд сесії. Позаяк загальна вартість програми сягає 878 тисяч гривень – лісівники  будуть просити депутатів дати їм мільйон для порятунку зубрів.
 
Для розробки програми були залучені спеціалісти соціологічного Центру з Києва, які налагодили співпрацю із Франкфуртським зоологічним товариством із Німеччини.
 
Про нюанси та витратні статті програми автори поки повчать. Відомо, що вона закликана відтворити стадо зубрів на Волині. Перший крок уже зроблено, коли торік за  кошти обласного лісоуправління звели дерев’яний вольєр на 45 гектарів для утримання звіра. Тоді затратили близько 300 тисяч гривень.
 
Як запевняють лісівники разом із екологами, в перспективі до волинських лісів завезуть кілька десятків нових зубрів – продуктивних, щоб освіжили кров стада. Планують завозити по 5-10 зубрів у Шацький національний парк, у національний парк «Прип’ять-Стохід», а також у Цуманську пущу.
 
Щоправда, на подорож і, ймовірно, закупівлю зубрів-варягів лісівники потребують, тобто, просять із обласного Фонду охорони навколишнього середовища близько 170 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Zheniok Показати IP 22 Грудня 2009 16:50
Йопт, дайте мені мільйон я тоже буду зубрів розводити
seal Показати IP 23 Грудня 2009 09:16
Програма, безумовно хороша і потрібна. Хочеться лиш одного, щоб не вийшло, як завжди - обіцяють розвести зубрів, а в результаті розведуть тільки блох. Бажаю успіхів лісівникам.
Таня Показати IP 23 Грудня 2009 15:31
Плани хороші, от тільки не фокт, що потрібні гроші виділять. Розведення зубрів благородна справа.
OrestN Показати IP 23 Грудня 2009 22:04
проблема в тому що волинські ліси уже розділили між собою "елітні" комерсанти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus