USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Волинські нардепи-бютівці не підтримали звільнення Огризка

3 Березня 2009 20:09
Більшість народних депутатів, які пов\'язані з Волинню, не підтримали звільнення Володимира Огризка з посади Міністра закордонних справ України під час розгляду цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України, - повідомляють 3 березня \"Волинські Новини\".
 
Як стало відомо \"Волинським Новинам\" з результатів поіменного голосування, опублікованого на сайті Верховної Ради, за те, щоб визнати нечинною попередню постанову парламенту \"Про призначення позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради\" проголосували 5 народних депутатів з Волині. Це члени фракції Блоку Юлії Тимошенко - Євген Кирильчук, Віктор Олійник, Микола Потапчук і Сергій Шевчук, а також \"регіонал\" Григорій Смітюх. Не голосували \"бютівець\" Сергій Власенко, \"литвинівка\" Катерина Ващук, \"нашоукраїнець\" Ігор Палиця та комуніст Адам Мартинюк. Відсутнім був Павло Мовчан (фракція БЮТ). Цікаво, що лідер НСНУ на Волині Володимир Карпук був одним з небагатьох, а саме 4-х нардепів, які проголосували проти скасування виборів до Тернопільської облради.
 
Натомість Постанову про звільнення Володимира Огризка з посади Міністра закордонних справ з волинських депутатів підтримали лише двоє - член фракції Партії регіонів Григорій Смітюх і Адам Мартинюк (фракція КПУ). Жоден нардеп-бютівець з Волині на відміну від багатьох своїх колег по фракції не дали свого голосу за звільнення пана Огризка. Сергій Власенко і Павло Мовчан не голосували, Віктор Олійник і Сергій Шевчук проголосували \"проти\", Євген Кирильчук утримався, а Микола Потапчук був відсутній. \"Нашоукраїнці\" Володимир Карпук та Ігор Палиця дали голос \"проти\". Представниця Блоку Литвина Катерина Ващук не голосувала.
 
Довідково:
 
Сьогодні, під час пленарного засідання 3 березня Верховна Рада України відмінила проведення позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради, скасувавши свою попередню постанову від 18 грудня 2008-го року. Із 420-ти депутатів, зареєстрованих у залі 292 - \"За\", 4 - \"Проти\", 1 - утримався. Не голосували 123 нардепи. Дострокові вибори до представницького органу Тернопільщини мали відбутися 15 березня.
 
Під час цього ж засідання сесії парламенту 250-ма голосами \"за\" депутати проголосували за відставку Володимира Огризка з поста Міністра закордонних справ. З тих, що проголосували за звільнення - 174 народні депутати від фракції Партії регіонів, 27 – від КПУ, і, найцікавіше, 49 – від БЮТ. Проти такого рішення висловились 49 нардепів, і 2 утрималися. Не голосували 128 з 429-ти зареєстрованих у залі народних обранців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus