USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські правоохоронці завітають у кожну оселю області

20 Лютого 2009 15:43
Із  20 січня по 30 квітня цього року працівники УМВС України у Волинській області з рамках операції «Візит» проводять профілактичні заходи, пов’язані з відвідинами помешкань громадян. Це означає, що в кожну домівку у вечірні години, але не пізніше 21.00, обов’язково завітають правоохоронці, – інформують «Волинські Новини».
 
За повідомленням ВЗГ УМВС у Волинській області, відрекомендувавшись та назвавши свою посаду, вони цікавитимуться, хто мешкає в квартирі чи будинку, де працює або навчається, чи був хтось раніше засуджений, чи мають громадяни паспорт та реєстрацію. Можуть спитати також, чи хтось не турбує мешканців своєю антисоціальною поведінкою, яких слід вжити заходів, аби не допустити того чи іншого правопорушення.
 
Також правоохоронці вручать всім візитні картки, де будуть вказані контактні телефони дільничних інспекторів міліції, чергових частин та заступників начальників міськрайвідділів міліції – начальників служб громадської безпеки міста чи району. Під час обходу громадяни можуть також звернутися до працівників міліції із заявою, повідомленням. При необхідності правоохоронці  роз’яснять ті чи інші положення чинного законодавства, а також ознайомлять із рекомендаціями щодо запобігання крадіжкам із квартир, автотранспорту, порядку зберігання наявної вогнепальної зброї та вручать пам’ятку «Як не стати об’єктом злочинних зазіхань».
 
До проведення цієї операції на території області залучено приблизно 320 працівників міліції, а також 187 громадських помічників дільничних інспекторів у сільській місцевості та 136 позаштатних інспекторів.
 
До речі, з початку проведення заходу правоохоронці області уже обійшли 11613 помешкань, що становить майже 20% від запланованої роботи.
 
Найбільше таких візитів-перевірок не чекають квартиранти, які  винаймають житло поза законом, і нелегальні мігранти.  З  метою виявлення останніх проводяться оперативно-профілактичні відпрацювання готелів, гуртожитків, ринків. Під час зазначених заходів здійснено 37 перевірок готелів, 58 – гуртожитків, 19 – автостанцій, 19 – залізничних вокзалів. Результати ж цього відпрацювання говорять самі за себе: інспектори міліції області затримали 11 нелегальних мігрантів. Дані про таких осіб передаються у відповідні служби. 
 
Наразі на профілактичних обліках у службі дільничних інспекторів Волинської області  перебуває 11466 осіб. За результатами обходів додатково поставлено на облік 214 громадян: з них 97 – що вчинили насильство в сім’ї, 23 – раніше судимих, 43 – алкоголіків, 51 – наркоман. 15 особам встановлено адміністративний нагляд за ініціативою міліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 20 Лютого 2009 16:18
ну вс е народ... ставте чайники... печиво, цукерки, купа іншого добра... незвані татари йдуть)) ги
дідо Показати IP 20 Лютого 2009 17:11
складається враження ,шо мєнтам нема шо робити...цікаво ,який дурак їх впустить і буде відповідати на їх питання... СОВОК НАЗАВЖДИ
Анонім Показати IP 22 Лютого 2009 12:19
скоро почнуть в кожній оселі веб-камери ставити...
Луцкий хлопец Показати IP 22 Лютого 2009 13:17
Я лично не собиаюсь никого впускать, а тем более что-то им расказывать о себе и о своей семье. Только по санкции прокурора. Заставить они меня не могут и не имеют права. Бред короче ))))))))))
Анонім Показати IP 23 Лютого 2009 11:05
кожен дуріє по своєму!!!...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus