USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинські та білоруські прикордонників спільно виловили банду контрабандистів

4 Листопада 2009 15:57
На відрізку українсько-білоруського кордону, що неподалік волинського села Самари, прикордонники обох держав зупинили незаконний вояж сімох порушників кордону. Невідомі у сутінках обмінювалися сумками із контрабандним товаром. Про це 4 листопада інформують «Волинські новини».
У понеділок волинські прикордонники попередили білоруських колег, що за півтора кілометра від їхнього пункту контролю «Дивин» помітили групу чоловіків. Ті щойно перетнули кордон і юрбилися на білоруському боці із сумками-«баулами». Білоруський наряд негайно виїхав на вказане місце.
Через півгодини після повідомлення, за 500 метрів від рубежу з Україною тамтешні вартові затримали двох громадян Республики Белорусь. Батько і син на власному авто \"Фольксваген\" везли 7 сумок і 4 коробки із контрабандним трикотажем та взуттям.
Як повідомляє сайт Державного прикордонного комітету Республіки Білорусь, затримані зізналися, що вантаж вони одержали від українських контрабандистів поза пунктом прикордонного пропуску.
Після допиту затриманих, білоруські прикордонники продовжили патрулювання. І невдовзі помітили сімох людей, які поверталися з оборудки до України. Чоловіки тієї миті вже встигли перейти через кордон на українську територію. Тепер уже білоруські вартові рацією повідомили волинських колег про порушників. Невдовзі, українські прикордонники затримали контрабандистів.
Як повідомив начальник прес-служби Луцького прикордонного загону Олег Личковський, тієї ж ночі прикордонний патруль вистежив ще одного контрабандиста. Невідомий чоловік їхав на возі у напрямку держкордону на підводі, яка була заставлена ящиками з горілкою. Використовуючи маскування, прикордонники непомітно оточили контрабандиста. Коли його затримали, той ніяк не міг зрозуміти – звідки взялися вартові.
Як з’ясувалося, 20-річний порушник мешкає в сусідньому селі Межисить. Вирішив підзаробити на контрабанді – незаконно перевозив у Білорусь 274 півлітрові пляшки горілки, вартістю 5 тисяч гривень. Стільки ж коштують кінь із підводою, яких конфіскували в контрабандиста до рішення суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus