USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинським підприємствам можуть дозволити не платити відрахування

2 Липня 2013 16:55
Окремим комунальним підприємствам Волині можуть дозволити чистий прибуток залишати на поповнення статутного фонду, а не платити відрахування до загального фонду обласного бюджету.

Про це сьогодні, 2 липня, говорили під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області.

Власне, проект рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 13.03.2009 року №27/58 «Про порядок і норматив відрахування до загального фонду обласного бюджету частини чистого прибутку (доходу) комунальними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями, що належать до спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області» виник на підставі звернень завідувачів КП аптека №50, КП аптека №133 (місто Луцьк) та директора ДВТП аптеки №112.

Відділ із питань спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області проаналізував зміни, що були внесені до Податкового кодексу України. У новій редакції кодексу йдеться, що платники податку, у яких доходи за рік не перевищують 10 мільйонів гривень та неприбуткові організації сплачують податок на прибуток на підставі податкової декларації, яку подають до податкової за звітний річний період і не сплачують авансових внесків.

Оскільки згадані комунальні підприємства прибутку понад 10 мільйонів гривень не мають, то пропонується внести відповідні зміни до рішення обласної ради. Підтримати ці зміни членів постійної депутатської комісії просила доповідач із цього питання - начальник відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області Лілія Кашева.

За її словами, наразі державним підприємствам живеться не просто, навіть складніше, ніж приватним, тому їх необхідно підтримувати.

Депутати на комісії погодилися з аргументами Лілії Кашевої та збираються запропонувати на розгляд найближчої сесії проект рішення про те, щоб комунальні підприємства, які заробляють за рік менше 10 мільйонів, могли залишати чистий прибуток у себе на поповнення статутного фонду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Булгахтер Показати IP 2 Липня 2013 18:02
"...доходи за рік не перевищують 10 мільйонів гривень...", "...згадані комунальні підприємства прибутку понад 10 мільйонів гривень не мають...". Доходи та прибуток зовсім різні речі...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus