USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинським єпископам дісталось від Президента за заслуги

3 Серпня 2008 17:20
Керівники українських православних церков та греко-католицької церкви на Волині згідно з наказами Президента України від 22 липня відзначені державними нагородами. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Серед нагороджених – єпископ Луцький і Волинський Української православної церкви Київського патріархату Михаїл (Тимофій Зінкевич), єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Української православної церкви Никодим (Віктор Горенко), а також Роман Бегей - протопресвітер Луцький Української греко-католицької церкви.
Всіх церковних керівників нагородили одинаково – орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. Аналогічною є й мотивація глави держави щодо нагородження: «За вагомий особистий внесок у розвиток духовності в Україні, багаторічну плідну церковну діяльність та з нагоди 1020-річчя хрещення Київської Русі».
Довідково:
Відповідні укази були оприлюднені на офіційному сайті Президента України 29 липня, хоча датовані 22 липня. Днем пізніше Віктор Ющенко нагородив орденом Ярослава Мудрого V ступеня ще одного Луцького єпископа – римо-католика Маркіяна Трофим’яка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus