USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинський бізнес не радий самовільним перевіркам

13 Лютого 2014 16:49
Часто влада зловживає своїми повноваженнями і не бере до уваги думку представників бізнесу.

Про це стало відомо під час засідання Територіальної тристоронньої соціально-економічної ради сьогодні, 13 лютого.

Голова правління обласного об’єднання організацій роботодавців Володимир Цибульський зауважив, що контролюючі органи навіть не використовують сповна весь свій інструментарій. До прикладу, він сказав, що за 5 років 21 вид нагляду чи контролю взагалі ніяким чином не використовувався.

Суттєвіша проблема – підлаштовування законодавчої бази під потреби контролерів.

«Сьогодні зберігається тенденція, коли органи нагляду на власний розсуд, за власноруч розробленими актами встановлюють процедури, періодичність, тривалість та підстави для проведення перевірок. Часто влада порушує вимоги законодавства і не надсилає для погодження проекти важливих регуляторних документів», - зазначив він.

До прикладу, він назвав постанову Національного банку України «Про заходи щодо діяльності банків та проведення валютних операцій».

Хоча досвід співпраці влади і бізнесу є, зауважив він. З його слів, організації роботодавців опрацювали 97 проектів законів, постанов та наказів Кабміну, які регулюють контроль діяльності підприємств.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучани Показати IP 13 Лютого 2014 16:53
Чинуші тупо доять бізнес.
Олег Показати IP 13 Лютого 2014 18:48
Чинуші вміють тільки перевіряти бізнес, але тільки не допомогти бізнесу, щось підказати, навчити, підтримати в скрутну хвилину!!! Риторичне питання : "для чого взагалі нам утримувати таку армію нікому не потрібних чиновників"? Від них всеодно більше шкоди ніж толку. На мою думку саме із скорочення штату чиновницького апарату всіх рівнів необхідно починати реформи. І звільняти за найменьші проступки чи скарги.
Володимир Латковскій Показати IP 13 Лютого 2014 19:20
Я,рахую що за стан перевірок малого та середнього бізнесу повинни нести голові райдержадміністрацій персонально. Який беспредел творять виконавчи органи влади по перевірках на Любомильщини по відношенню до малого та середнього бізнесу налоговики, міліція та інші органи влади а Санька Дзядук не реагує, а навпаки ще доїть бізнес. Так щоце таке, коли закінчеться цей беспредел. Звертаюсь до Вас Любомільчани якщо є такі факти зі сторони голови райдержадміністрації Санькі Дзядука , або інших органів влади, терміново звертайтесь до Генеральної прокуратури Україні, вона дасть законний відсіч хабарникам. Ганьба Любомльським хабарникам. Слава малому та середньому бізнесу.
А тИ до Володимир Латковскій Показати IP 13 Лютого 2014 20:22
випадково не той ідіот з Любомля, який вже всіх дістав своїми кляузами????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus