USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський суд заборонив висловлювати недовіру Януковичу

26 Грудня 2013 16:14
Волинський окружний адміністративний суд сьогодні, 26 грудня, заборонив Ківерцівській міській раді висловлювати недовіру президенту Віктору Януковичу, вимагати відставки уряду та позачергових виборів до парламенту, скасувавши відповідне звернення міської ради від 4 грудня 2013 року.

Напередодні прокуратура міста Ківерці подала до суду на депутатів міської ради за неправомірне звернення, ухвалене сесією 4 грудня. На думку прокуратури, відповідно до нормативних актів, Ківерцівська міська рада не могла вимагати відставки уряду, позачергових виборів Ради та висловлювати недовіру президенту і ухвалила рішення щодо питань немісцевого значення.

Під час засідання суду були присутні депутати Ківерцівської міської та районної рад. Волинський окружний адміністративний суд підтримав позов прокуратури і став на її сторону, скасувавши звернення міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Волинянин Показати IP 26 Грудня 2013 16:27
Очевидно "наші" судді настільки перестрашені та трясуться за свої посади,що здатні не визнавати право рад від імені своїх громад виголошувати їхні вимоги.Маразм.
Вова Показати IP 26 Грудня 2013 16:33
вони ж довічні і недоторкані, слуги мать вашу
Ігор Гузь Показати IP 26 Грудня 2013 16:46
Суд прийняв законне рішення і не треба "лохматити бабусю".
суддям Показати IP 26 Грудня 2013 18:44
Ради вибрані народом,а судді призначені дияволом.Народ є носієм влади-Конституція.
Петро Показати IP 26 Грудня 2013 19:02
Кишенькові суди - - уроди......але навіть вони відчувають запах смаленого).....
Юрист Показати IP 26 Грудня 2013 20:19
Прочитав Закон України "Про місцеве самоврядування" та Конституцію. Ніде не найшов права місцевих рад висловлювати недовіру президенту та верховній раді. Якими б вони поганими не були. Тоді питання, а чи на підставі закону діяла міська рада? Тоді що ж неправильно зробив суд?
візаві Показати IP 26 Грудня 2013 21:03
а якщо законодавці завтра приймуть закон про те, що кожен житель україни не має права вдихнути свіже більше ніж два рази в хвилину, що тоді буде так званий юрист коментувати. Якщо директор будь- якої приватної фірми, призначений власником заводить фірму в глухий кут а сам при цьому збагатився, то власник,або звільняє його, або передає до суду, щоб відшкодувати збитки. потрібно памятати, щр народ призначив шляхом виборів президента,.депутатів,обовязки яких робити все щоб нам жилось добре,але якщо вони ведуть країну в глухий кут, то народ зобовязаний з метою самозбереження,попросити їх покинути посади,адже народ основний носій влади в державі
Юрист візаві Показати IP 26 Грудня 2013 22:52
Народ і зараз вправі попросити президента та верховну раду піти. При цьому, в законний та конституційний спосіб - шляхом референдуму. Також народ виявляє свою волю шляхом виборів. Зокрема, формує всеукраїнський представницький орган - верховну раду. І саме верховна рада, а не ківерцівська міська, має право висловлювати недовіру уряду, або ініціювати імпічмент президенту. Ківерцівська міська рада повинна вирішувати в першу чергу місцеві питання, а не всеукраїнські і діяти в межах закону. Ну а про "а якщо законодавці завтра приймуть закон про те, що кожен житель україни не має права вдихнути свіже більше ніж два рази в хвилину" навіть сказати немає чого. Хвора фантазія.
Синоптик Показати IP 26 Грудня 2013 22:52
А нехай Волинський суд ще заборонить сумніватись в непогрішимості та божественному походженні президента. А ще можна заборонити снігу падати та вітру дути.....
1 Показати IP 26 Грудня 2013 23:21
Ще одні ідіоти, кращеб про благоустрій міста подумали і , як наповнити бюджет а не х,,,,нею займатися
2 Показати IP 27 Грудня 2013 06:58
Знову Марія Ананівна перед владою прогнулася за посаду, цей суд тепер проти влади не прийме жодного рішення, буде заставляти молитися на цю владу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus