USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинський підприємець незаконно користувався працею неповнолітніх

18 Травня 2013 13:49
Працювати в небезпечних умовах при обробці та виготовленні виробів із дерева змушував волинський бізнесмен своїх підлеглих.

Про це інформує Під прицілом.

Так, підприємець не мав дозволів на роботи із підвищеною небезпекою. В орендованому приміщенні цеху підприємець систематично допускав працівників до роботи з підвищеною небезпекою за деревообробними верстатами та іншим обладнанням, яке не відповідало вимогам нормативно-правових актів. Працівники не пройшли у встановленому законом порядку навчання та перевірку знань з питань охорони праці.

Таким чином, підприємець не створив відповідних умов для безпеки своїх працівників, що створило загрозу їхньому життю та здоров´ю.

Крім того, досудове слідство обвинуватило чоловіка у тому, що він порушив закон, згідно з яким забороняється застосування праці осіб, яким не виповнилося вісімнадцяти років, на роботах зі шкідливими та небезпечними умовами праці. Він уклав трудовий договір з неповнолітнім на роботи з підвищеною небезпекою.

Однак, згідно з вироком Ківерцівського районного суду, підприємця виправдали на підставі частини 2 статті 172 Кримінального кодексу України за відсутністю в його діях складу злочину. Також постановили стягнути з нього в дохід ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляд» судові витрати за проведення судово-медичної експертизи в сумі 457 гривень.

Прокурор, який брав участь в суді першої інстанції, подав апеляцію на цей вирок. У ній він просив його скасувати у зв´язку з тим, що покарання засудженому призначили надто м´яке.

Засуджений теж подав апеляцію, у якій просив виправдати його повністю.

Захисник засудженого просив справу закрити, оскільки в суді першої інстанції не встановили будь-яких доказів винуватості підприємця.

В результаті, справу таки направили на новий судовий розгляд в суд першої інстанції, однак в іншому його складі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Спостерігач Показати IP 19 Травня 2013 10:31
Не дав хабара інспектору"Держгірпромнагляду" ось і маєш проблему. Їм потрібно платить і то багато тому що заробляти гроші вони не вміють та й там такі зібралися ............От би ними зайнявся прокурор та суд.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus