USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинський університет - у двадцятці найкращих. РЕЙТИНГ

10 Липня 2013 17:00
Двадцяту сходинку серед найкращих класичних університетів України посів Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки.

Про це свідчить рейтинг, опублікований на сайті Міністерства освіти України.

Ранжування вузів здійснювалося за результатами їх діяльності та потенціалом 2011/2012 навчального та 2012 календарного років.

МОН склало рейтинг у кількох категоріях: Класичні університети, Технічні університети, Технології, будівництво та транспорт, Педагогічні, гуманітарні, фізичне виховання та спорт, Культура, мистецтво, дизайн, Охорона здоров’я, Аграрні та ін.

За версією Міносвіти, серед класичних університетів найкращим є Київський національний унiверситет імені Тараса Шевченка, на другому місці - Харкiвський нацiональний унiверситет імені Василя Каразіна, на третьому - Сумський державний унiверситет.

Результати рейтингу за групами вищих навчальних закладів (рейтинг МОН):

Топ-20. Класичні університети

1. Київський національний унiверситет ім.Т.Г.Шевченка

2. Харкiвський нацiональний унiверситет ім.В.Н.Каразіна

3. Сумський державний унiверситет

4. Одеський нацiональний унiверситет ім.І.І.Мечникова

5. Національний університет "Острозька академія"

6. Львiвський нацiональний унiверситет ім.І.Франка

7. Днiпропетровський нацiональний унiверситет імені Олеся Гончара

8. Донецький нацiональний унiверситет

9. Таврiйський нацiональний унiверситет ім.В.І.Вернадського

10. Схiдноукраїнський національний унiверситет ім.В.Даля

11. Луганський національний унiверситет ім.Т.Г.Шевченка

12. Ужгородський національний унiверситет

13. Національний університет "Києво-Могилянська академія"

14. Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського

15. Запорiзький національний університет

16. Чорноморський державний університет імені Петра Могили

17. Хмельницький національний університет

18. Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка

19. Чернiвецький нацiональний унiверситет ім.Ю.Федьковича

20. Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки


Критеріями для визначення місця вузу у рейтингу МОН були:

«Міжнародна активність». Змістовна складова включає результати діяльності в міжнародних проектах та програмах, отриманні грандів; участь викладачів, студентів, аспірантів, докторантів у міжнародних заходах (наукові конференції, симпозіуми та семінари, викладання, стажування, наукові дослідження, виробнича практика та навчання за кордоном); публікації в провідних зарубіжних виданнях та цитування; навчання іноземних громадян; досягнення студентів та викладачів у міжнародних виставках, фестивалях, творчих конкурсах та спорту.

«Якість контингенту студентів». Структура критерію включає 21 рейтинговий індикатор, що характеризують організаційну структуру підготовки за формами навчання та джерелами фінансування, прохідні параметри доступу (ЗНО, середній бал атестата), географічні аспекти доступу, наукові досягнення студентів на міжнародних та національних наукових олімпіадах, участь студентів у міжнародних мистецьких та творчих конкурсах.

«Якість науково-педагогічного потенціалу». Критерій оцінюється 19 рейтинговими індикаторами. Престиж сучасного університету визначається інтеграцією з наукою через механізм залучення до навчально-виховного процесу та наукової діяльності провідних учених Національної академії наук України та державних галузевих академій наук України.

Низка рейтингових індикаторів визначають якість науково-педагогічного складу через наявність штатних викладачів, що мають наукові ступені (доктор наук, кандидат наук) або вчені звання (професор, доцент) і працюють на повну ставку та результативність їх науково-методичної роботи (написання підручників та навчальних посібників).

«Якість наукової та науково-технічної діяльності». Структура включає 20 рейтингових індикаторів, які характеризують диверсифікацію джерел фінансування науки та творчості, патентно-ліцензіонну діяльність (винаходи, корисні моделі, промислові зразки, авторські свідоцтва), публікації монографій та наукових праць, публікації студентів.

«Ресурсне забезпечення». В структуру критерію входить 21 рейтинговий індикатор у контексті фінансової підтримки вищої освіти та академічної підтримки студентів (ефективність організаційної структури; штатні викладачі з науковими ступенями доктора або кандидата наук, вченими званнями професора, доцента з розрахунку на 100 студентів денної форми навчання; інформатизація навчального процесу, бібліотечно-інформаційне забезпечення учасників навчально-виховного процесу, наявність критих спортивних споруд для фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи).

Неакадемічна підтримка студентів визначається загальною площею навчально-лабораторних будинків, рівнем забезпечення іногородніх студентів місцем проживання в гуртожитку, наявністю підприємств громадського харчування при вищому навчальному закладі та гуртожитках, санаторіїв-профілакторіїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
професор-пілот Показати IP 10 Липня 2013 18:40
Якщо Острозька академія 5-а, а Чернівецький університет 19-й, то я японський льотчик.
Александр до професор-пілот Показати IP 10 Липня 2013 20:23
Поддержу, но относительно третьего места Сумского университета)) выше Одессы, Львова и Донецка с Днепром))
янка Показати IP 10 Липня 2013 22:51
РЕЙТИНГ - що попало...ніхто йому не вірить!
soldier of fortune Показати IP 10 Липня 2013 23:43
Ха-Ха-Ха! Коцану хватило грошей лише на 20 місце. :) Наступного року - скинемося і станемо вище Острога. А Могилянка де? А нема - бо Табачнику недовподоби... Лажа...
простолюдин Показати IP 10 Липня 2013 23:46
Луцький Політех серед технічних ВУЗів займає 12 місце!!! Чому про це не згадали, писако-філологи недовчені Коцаном??!
Патріотка до простолюдин Показати IP 11 Липня 2013 00:12
Ха-ха-ха, до речі, Львівський політех - 10тий, а Луцький - 12тий)))) Ну звичаайно) Рівень! :D
Оля Показати IP 11 Липня 2013 14:42
Маю досвід роботи зі студентами і випускниками Луцьких вишів. В окремих випадках вони радують, але в основному лякають! Це закид на адресу викладачів...
Михайло Показати IP 16 Липня 2013 09:30
А де ж коментар Коцана???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus