USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянин облаштував зоокуток у власному дворі

13 Лютого 2010 14:11
Житель села Липляни поблизу Луцька створив удома справжній зоокуток, де, крім котів і собак живуть рідкісні породи голубів, курей, кролів, гуси, фазани і навіть павич.
Борис Антонюк свій фанатизм до тварин жартома називає хворобою. Адже за нового голуба чи кролика не пошкодує тисячу гривень. На власному дворі він із дружиною Людмилою створили справжній зоокуточок.

Борис Антонюк зізнається, що понад усе любить курей – вони для нього найгарніші птахи – пише газета «Аверс-прес».
Колекціонувати птахів Антонюк почав ще зі школи. Шкільний завгосп, який розводив голубів, прищепив хлопцю любов до птахів.

Під час війни в Афганістані працював у госпіталі лікарем-інфекціоністом, згодом – на станції швидкої допомоги. Вийшов на пенсію у 42 роки і вирішив зайнятися улюбленою справою.

Першим птахом, якого придбали, був китайський сірий гусак. Йому, до речі, зараз 15 років. Згодом чоловік почав відвідувати виставки, обмінюватися контактами. Як результат – з’явилося велике господарство з екзотичними птахами

Тварини під час морозів живуть разом із господарями в будинку. «Ось курочка обморозила лапки, ми її відігріваємо. Собаки і коти теж ночують у будинку, їм заборонений лише вхід на другий поверх» – каже Людмила Антонюк, пригощаючи рудого ангорського кота халвою.

Подружжя каже, що займається розведенням тварин для душі, а не для матеріального збагачення. Господар розповів, що не розуміє, як можна, приміром, курку, яку ростив з дитинства, просто зарубати.
«Буває, що курочка хвора, й от, думаю, треба зарубати, щоб не мучилася. Але завжди відкладаю цю справу на завтра. А поки дотягну до того завтра, то вона сама здохне. І думаю: то добре, що хоч мені не довелося її рубати. Те саме стосується кролів: я краще їх продам і куплю на ринку м’яса. Часто мене питають: ви куштували м’ясо павича? Мене це запитання ображає. Ну як ви собі це уявляєте: взяти павича до колодки і відрубати йому голову?» - каже господар.

Павич – найдорожчий птах у господарстві Антонюків. Утримання усіх тварин для сім’ї обходиться недешево. «В середньому щомісяця на годування птахів витрачається півтонни зерна, А взагалі мені, буває, шкода на штани 200 гривень, а на голуба чи кроля 800-1000 гривень - ні» - запевняє Антонюк.
У зоокутку усі птахи та кролі із документами, що засвідчують їх породу. У кролів на вухах  номер, голуби окільцьовані.
Цікаво, що свій 36-річний досвід лікаря Борис Антонюк застосовує і на своїх улюбленцях – лікує, оперує, рятуючи їм життя. «Буває, якщо птаха прооперувати - він виживе. А якщо лікувати медикаментами – навряд чи. Одного разу я попросив ветеринара допомогти мені прооперувати гусака – потрібно було відрізати хворе крило. Так він відмовився, адже не знав, як це робити. Я зробив це сам. І гусак зараз нормально живе без крила», – каже господар.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
deedee2008 Показати IP 13 Лютого 2010 18:34
Людина займається тією справою, що йому подобається і це чудово - головне щоб те, чим ти займаєшся приносило тобі задоволення.
Вікінг Показати IP 14 Лютого 2010 14:17
Гарно. Можна людей за гроші пускати. Будуть їздити діткам показувати
злата Показати IP 14 Лютого 2010 19:35
основне те,що він ще й класний лікар!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus