USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Волинянину впаяли штраф, коли той відмовився заправити авто міліції

13 Липня 2010 13:44
Жителя Нововолинська Олександра Вельгуса звинуватили в адміністративному правопорушенні після того, як він відмовився заправити бензином міліцейський автомобіль.

Розповідь самого Вельгуса опублікувала 13 липня газета «Волинь нова» .

На початку року близько 12 години дня я на власному автомобілі їхав по вулиці Галана міста Нововолинська зі швидкістю до 40 км/год. Мене затримало двоє працівників міліції, - розповів Вельгус.
«Я зупинився, хоча не допустив жодного з порушень правил дорожнього руху. Не відрекомендувавшись, як цього вимагає наказ МВС України № 111 від 27.03.2009 року, не пояснивши причину затримки транспортного засобу, як того вимагає розділ 14 вищеназваного наказу, ці працівники міліції наказали пред'явити їм документи на автомобіль і страховий поліс. Я пред'явив їм посвідчення водія і технічний талон, а також показав інформаційний талон страхового полісу, який в конверті прикріплений до лобового скла автомобіля», - йдеться у розповіді.
Один з працівників міліції все одно почав писати протокол про адміністративне правопорушення. Тоді водій дістав з цього ж пакета, прикріпленого до лобового скла, чинний договір обов'язкового страхування цивільної відповідальності власника транспортного засобу і відніс його працівникам міліції. «Вони, демонструючи свою зверхність, сказали, що я можу його всунути в одне місце», - запевняє чоловік.

«Через тиждень я отримав поштою постанову про адміністративне правопорушення, винесену інспектором Іваничівського ВДАІ Степанюком Петром Івановичем, в якій було вказано, що на момент перевірки я нібито не мав при собі страхового поліса цивільно-правової відповідальності. Мене було оштрафовано на 600 гривень», - йдеться далі у публікації.

Постанову про адміністративне правопорушення Олександр Вельгус оскаржив начальнику УМВС України в області.

Згодом Вельгусу відповів заступник начальника УМВС України в області М. І. Шкуропат. Він повідомив, що працівник ДАІ Степанюк і його напарник пояснили, що «порушник» надав їм страховий поліс тільки після того, як на 15 хвилин відійшов від автомашини. В задоволенні скарги Вельгусу відмовили.

«Невже працівник Іваничівського ДАІ Степанюк і його напарник та перевіряючі ніколи не чули, не знали того, що згідно з діючим законодавством страховий поліс вимагається тільки при проходженні техогляду, продажу автомобіля, скоєння ДТП чи при випадку причетності до дорожньої пригоди?», - дивується оповідач.
Він звернувся з адміністративним позовом у Нововолинський міський суд. Інспектор ДПС ДАІ П. І. Степанюк двічі не прибув в судове засідання. Рішенням Нововолинського міського суду від 17 травня 2010 року постанова про адміністративне правопорушення була скасована як незаконна.

«І, напевно, основне: адміністративний протокол почали складати після того, як я відмовився заправити бензином міліцейський автомобіль», - завершує Олександр Вельгус свою розповідь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
фотокор Показати IP 13 Липня 2010 14:02
Спілкуйтесь з ДАЇвцями в присутності відеокамери!
Глядач Показати IP 13 Липня 2010 20:26
Бажано тепер надіслати відкритий лист в обласну ДАІ, щоб вони зреагували якось і дали по шапці інспектору. Виховувати їх треба, а не тільки обзивати
VSC до Глядач Показати IP 14 Липня 2010 13:12
Они все опровергнут. Если сдадут всех своих работничков, кто же им тогда наличных денег принесет после смены? И что они в управление понесут? А Прошковский, что в Киев передаст? А Могилев в секретариат? Вот, то-то и оно, пока инспектора и сержанты гребут с нас деньги, будет жить наша милиция и наша власть. Гордитесь, что отдав сержанту 100 гривен, вы помогли многим людям.
Man Показати IP 14 Липня 2010 13:19
Таких биків не виховувати треба,а звільняти з посад,щоб не позорили міліцію.
VSC до Man Показати IP 14 Липня 2010 15:44
Как можно опозорить, то что позорнее самого позорного? Не понимаю.
goodok Показати IP 14 Липня 2010 13:23
та ви тільки подумайте: якщо водій їде сам в авто, то патруль ДАІ має можливість зупинити, придумати ШО ЗАВГОДНО, приписати свідком напарника і все, водія оштрафовано і нічого довести не можливо! скільки ще такий рекет в пагонах буде на дорогах?
VSC до goodok Показати IP 14 Липня 2010 15:35
Мент, находясь при исполнении, не может быть свидетелем по административному или уголовному делу. Лень статью искать, но это правда.
goodok до VSC Показати IP 14 Липня 2010 18:28
"Мент" завжди вписує свідком другого "мента", який у конкретній справі "не при ісполненії", це - факт. Тому й виходить, що в суді два слова - проти одного - водійського, але є ще один нюанс: при складанні протоколу, коли працівник ДАІ вписує свідка - потрібно ДУУУУЖЕ прискіпливо перевірити що це за свідок, чи збігаються дані про свідка з реальним свідком ну найголовніше - ЧИ ЦЕЙ СВІДОК ВЗАГАЛІ Є НА МІСЦІ пригоди. І якщо виявляється, що свідок відсутній - бігом дзвоніть на гарячу лінію ДАІ (0332)742244, повідомляйте про дану ситуацію, відразу їдьте в управління ДАІ і пишіть скаргу на ДАІшників, а ще можете прокатати таких ментів по прокуратурі (і туди скаргу). Ну вже після таких маневрів у вас на руках буде достатньо документів, щоб скасувати надуманий ментами протокол. P.S. все перевірено на практиці!
Киевлянин Показати IP 14 Липня 2010 19:26
Я каждую неделю езжу на Волынь. Замечательные люди,прекрасные отношения! Но когда я вижу,как на выезде из Ковеля в сторону Нововолынска,менты тормозят всех подряд (местных) и производят натуральный обыск,то сам-собой напрашивается и ответ-ПОЛУЧИТЕ ТО,что ждали!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus