USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вперше в історії: Росія блокує в українських портах рекордний вантаж зернових для Європи

6 Травня 2022 18:27
Російські окупанти заблокували в українських портах 90 млн тонн зернових, що в майбутньому загрожує світу продовольчою кризою.

Як інформує УНІАН, про це за підсумками міжнародної донорської конференції на підтримку України, яка проходила у Варшаві, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Вперше в історії країна блокує порти іншої країни, щоб неможливо було вивезти їжу для Європи, для Африки, Азії. 90 млн тонн нашого зерна заблоковані. Більш того, вони бомблять ракетами наші склади з зерном. Шість найбільших складів із зерном розбиті ракетами. На окупованих територіях окупант обкрадає наших фермерів та інші склади та вивозить це все у свою країну, а країни Європи, Африки, Азії, які очікували цього врожаю, не отримають нічого», – сказав він.

Він закликав світове суспільство допомогти розв’язати проблеми з блокуванням портів та ударами по складах.

«Зібраний урожай в цьому році ніде буде тримати, і це наступна проблема, тому що продовольча криза у світі може тривати вже довгий період», – сказав він.

Як ми писали, Росія намагалася продати Єгипту вкрадене в Україні зерно. У Єгипті відмовилися його купувати.

Нагадаємо, з чотирьох тимчасово окупованих українських областей росіяни вивезли приблизно 400 тисяч тонн зернових – третину всіх запасів в регіонах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Міщанка Показати IP 8 Травня 2022 07:50
Пустили флот ,дружньої, держави в свій огород Тепер самим не знати що робити, як відкараскатись від них.... от такі договори стратегічного значення

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus