USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

ВР закликала Дуду ветувати скандальний закон про заборону «бандеризму»

6 Лютого 2018 12:34
Ухвалений раніше польським Cеймом закон про Інститут національної пам’яті передбачає кримінальну відповідальність за заперечення «злочинів українських націоналістів» проти поляків.

Сьогодні, 6 лютого, Рада ухвалила рішення про відповідь на скандальний польський закон про заборону «бандерівської ідеології». Про це йдеться на сайті ВР.

Спікер парламенту Андрій Парубій запропонував після ухвалення рішення про порядок денний на перший пленарний тиждень першим питанням розглянути проект постанови про заяву Верховної Ради України у зв’язку зі ухваленням Сеймом та Сенатом Польщі змін до закону про Інститут національної пам’яті, на підставі яких було створено «комісію з розслідування злочинів проти польського народу».

В обговоренні проекту постанови брали участь представники депутатських фракцій та груп.

Нагадаємо, що 26 січня Сейм Польщі ухвалив пакет законопроектів, якими було внесено зміни до закону про Інститут національної пам’яті. Він передбачає, зокрема, заборону так званої «бандерівської ідеології», порушення якої карається штрафом або позбавленням волі на термін до трьох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus