USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Все почалося з велосипедів: «Rover Band» у Луцьку

14 Квітня 2017 08:00
«Rover Band» – це луцька спільнота велосипедистів, туристів та людей, яких об'єднує любов до активного відпочинку. Вони спілкуються між собою, організовують різноманітні зустрічі, разом ходять в піші походи, відпочивають на лижних курортах, беруть участь у спортивних змаганнях та марафонах, йдеться на офіційній сторінці «Rover Band» у «VK».

Про істворію створення, ідею організації, реалізовані заходи та плани на майбутнє Інформаційному агентству Волинські Новини розповів засновник проекту Дмитро Помяновський.

Заснування «Rover Band»

Як розповів Дмитро Помяновський, проект «Rover Band» створений ще 15 липня 2015 року. Першочерговий задум створення спільноти – зібрати людей, однодумців, із якими разом можна було б активно провести час: поїхати кудись велосипедами, або вирушити в гори покататися на лижах чи сноуборді, або ж з’їздити до Кам’янця-Подільського на роупджампінг.
Зазначає, що, перш за все, «Rover Band» – це соціальний проект, створений для того, аби запропонувати людям альтернативу для вільного проведення часу – не тільки походи в кіно, кафе чи ліниві прогулянки містом.
«Все почалося з велосипедів. Першим проведеним заходом була велопокатушка, досить довга – близько 190 км за день. Маршрут був: Луцьк – Ківерці – Цумань – Клевань – Луцьк», – згадує Дмитро.

Покатушки і не тільки

Часто в рамках «Rover Band» відбуваються поїздки в гори, виїзди до цікавих місць, походи. «Все залежить від бажання, від погоди та пори року. Зимою, звісно, на велосипеді не покатаєшся, але прикольно сходити в похід. Це теж досить драйвово», – ділиться Помяновський.

Нещодавно команда організувала «ZhetonKvest», учасникам якого потрібно було відшукати якнайбільше жетонів із логотипом спільноти, захованих у різноманітних локаціях Луцька – загалом 50 місць, означених на карті.
«Без загадок, без ребусів, потрібно було просто першим приїхати на точку і знайти жетон», – розповідає Дмитро.

Переможці – люди, котрі назбирали найбільше жетонів, – у подарунок отримали можливість знятися у відеокліпі, що популяризує катання на велосипедах.
«Ці люди, які перемогли, фактично стали обличчям «Rover Band». У цьому й була ідея», – підкреслює Дмитро та додає: «Це був наш перший такий формат – квест. Далеко не ідеальний, але люди, які взяли участь, залишилися задоволеними, зголосилися й у майбутньому долучатися. У нас в планах – продовжувати цю тему».

Про людей

До кожного учасника з’їздів потрібно знайти свій підхід, адже у кожного різні можливості, та й досвід долучення до тривалих походів, виїздів на далекі дистанції не однаковий.

«Чим більша компанія, тим веселіше, але разом із тим – це складніше для організатора, бо кожному потрібно щось роз’яснити, відповісти на всі запитання, проконтролювати підготовку.

Ми не женемося за кількістю учасників, ми прагнемо якості, хочемо, щоб відпочинок був креативним, цікавим. Відповідно, якщо багато учасників, не всім вдається приділити достатньо уваги, навіть не зі всіма зможеш познайомитися. Ми намагаємося балансувати, щоб і людей було вдосталь, і щоб ми на всіх могли звернути увагу», – зауважує ініціатор «Rover Band».

Спільнота вже має своїх прихильників, які постійно приходять на зустрічі, деякі навіть виступають із власними ідеями.
Якщо особа зацікавлена, однак, не надто досвідчений велосипедист або просто не має власного двоколісного транспорту – не біда. Початківці можуть обирати нетривалі маршрути, наприклад, поїздки до лісу, а для тих, хто не має велосипеда, існують пункти прокату.
«Ми шукаємо людей, яким цікаво подорожувати, щось нове відвідувати. Нам потрібні люди, які цікавляться цим, як і ми», – зазначає Дмитро Помяновський.

На майбутнє

Роверова команда намагається бути креативною, аби привернути увагу якомога більшого кола людей. Так, на Великдень організують велопосиденьки, під час яких відбудеться, зокрема, конкурс на найкращу писанку, оформлену у велосипедній тематиці.

Після свят, за відповідної погоди, практично кожних вихідних заплановані різноманітні заходи, у тому числі велосипедні виїзди.

На Волині залишилося мало місць, не об’їжджених учасники «Rover Band».

«Намагаємося їздити кудись подалі, спочатку потягами, автомобілями, потім пересідаємо на велосипеди. Маємо багато планів щодо Тернопільської та Львівської областей. Загалом дуже багато маєм задумок, пунктів, маршрутів», – ділиться Дмитро та анонсує, що серед іншого у планах на літо – організувати цикл побачень наосліп на велосипедах.

Луцьк (не)велосипедний

Попри те, що велосипед – досить популярний транспортний засіб, у Луцьку, окрім велодня, практично не відбуваються роверові події загальноміського рівня. Раніше, зі слів Помяновського, заходів такого типу було більше.

«У багатьох людей у Луцьку є велосипед, але чомусь люди лінуються ним користуватися, максимум – пересування велосипедом містом», – зауважує активний велосипедист.

Долучитися і слідкувати за діяльністю спільноти «Rover Band» можна у:

«VK» – vk.com/roverband

«YouTube»–youtube.com/channel/UCx7Z-beWoedzZS_dTG9tbwA

«Instagram» –instagram.com/roverband_lutsk/
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 14 Квітня 2017 10:27
Молодці! Так тримати!
Ко Показати IP 14 Квітня 2017 12:58
Є....ь я звезда
Smile Smile Показати IP 15 Квітня 2017 10:56
Бути одною із учасників групи, для мене дуже приємно! Адже, прийшовши , до цього дружнього колективу я стала іншою, стала активніше проводити вільний час та більше подорожувати! У Rover Band'і всі учасники дуже хороші і добрі люди, які завжди допоможуть і підтримають!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus