USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Вибухи в Екваторіальній Гвінеї: 30 загиблих, людей шукають під завалами

8 Березня 2021 17:37
30 людей загинули в результаті серії вибухів на військовій базі в Екваторіальній Гвінеї, 600 поранені.

Про це повідомляє УНН з посиланням на BBC.

«За словами офіційних осіб, щонайменше 17 людей загинули і понад 400 отримали поранення в результаті серії вибухів на військовій базі в Екваторіальній Гвінеї. Кажуть, що недільні вибухи в головному місті, Баті, були викликані спалюванням стерні фермерами і недбалістю в зберіганні динаміту на базі», – йдеться в повідомленні.

Згідно даними AFP – загинули не менше 30 людей.

Президент Теодоро Обіанг Нгема заявив, що майже всі будівлі і будинки в місті зазнали «величезної шкоди».

«Державне телебачення показало людей, що шукають тих, хто вижив в руїнах. Є побоювання, що кількість загиблих буде зростати, оскільки деякі жертви можуть опинитися в пастці», – наголошується в повідомленні.

Він сказав, що база «загорілася через те, що сусідні фермери розчищали сільськогосподарські угіддя, підпалюючи їх, що призвело до вибуху». Президент звернувся по міжнародну допомогу.

«У серії твітів міністерство охорони здоров’я заявило, що 420 поранених проходять лікування в лікарнях, і закликало добровільних медичних працівників відправитися в районну лікарню Баті. Також міністерство запросило термінову здачу крові», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, щонайменше 20 людей загинули в результаті чотирьох потужних вибухів в місті Бата на північному заході Екваторіальної Гвінеї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus