USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Викраденого українського військового арештували в Криму, – ЗМІ

3 Червня 2020 15:07
Підконтрольний Кремлю «Київський районний суд» в окупованому Сімферополі заарештував українського військовослужбовця Євгена Добринського, викраденого під час несення служби на адмінмежі з Кримом.

Про це повідомляє видання Ґрати з посиланням на пресслужбу «суду».

Нагадаємо, Військова служба правопорядку у Збройних силах України заявила, що 30 травня на адмінмежі з Кримом було викрадено військовослужбовця під час несення служби. ФСБ Росії звинуватила викраденого на адміністративній межі з окупованим Кримом військовослужбовця України «в незаконному перетині держкордону». Російське слідство стверджує, що українського військовослужбовця було затримано у стані алкогольного сп’яніння, коли він йшов уздовж залізниці через адмінмежу. За даними ФСБ, під час обшуку у нього нібито було виявлено «речовину рослинного походження, ймовірно наркотичну». Водночас у ЗСУ вказують на низку невідповідностей під час монтажу «відеодоказу».

«Головним убором форми одягу в даному підрозділі визначена панама літня, а не кашкет польовий, який вдягнули військовослужбовцю. Також не враховані час доби та погодні умови під час яких «зник» військовий, а це близько о пів на п’яту ранку», – пояснили у прес-службі командування. Крім того, затриманий не брав участі у бойових діях, а вказані імена й прізвища вигадані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Я Показати IP 4 Червня 2020 06:46
викрали? чи він сам туди поплентався???
Йван Показати IP 4 Червня 2020 12:09
Ще додам кілька слів по нестиковкам: головному убору, часу доби, умовам і командирам. Хто служив в українській армії, той підтримає мене, в тому, що і в одному взводі може бути ситуація, коли трапляються різні зразки форми. Якщо військовослужбовець контрактник, то він одягається в ту форму, що сам собі купив. Звісно різниці в розбіжностях не суттєві, але є. Тому з впевненістю заявляю, що як такого однострою в будь-якій окремо взятій в/ч не існує. Панама, по-моєму, тільки використовується в закордонних місіях українського війська, а якщо, навіть, була визначена в цій в/ч, то не факт, що так це реально було дотримано з різних причин від відсутності такого виду тилового забезпечення, до несприйняття такого головного убору командуванням. По часу доби і умовах: зараз майже найбільша денна пора, а ночі найкоротші в році. Чим далі на схід, тим день починається раніше. На Донбасі, взагалі, з середини травня і до кінця липня світає о 3-4 год. Для мене зовсім не дивно, що на відео, можна сказати, білий день. Плюс до того світло-передача моніторингової камери передає зображення більш чітко і видніше, ніж може бути насправді. По прізвищам командирів окрема історія. Знову ж з власного досвіду скажу, що в армії такий бардак в т.ч. і адміністративний, що могло справді так бути, що солдату реально вказали на одних офіцерів як його безпосередніх командирів, а юридично могли бути інші по паперах, бо може був прикомандирований або в стройовій частині закріплений за іншими офіцерами, може бути сотня причин. Так що висновок один, особисто у мене: викрадення — суцільна маячня.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus