USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Вирок меру-хабарнику Апеляційний суд Волині залишив без змін

7 Серпня 2008 07:33
31 березня 2008 року, призначаючи покарання Горохівському міському голові Віктору Семенченку, якого затримали 3 липня 2007-го під час отримання хабара, Нововолинський міський суд вирішив, що достатнім є мінімальний термін покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років із позбавленням права обіймати керівні посади в органах місцевого самоврядування на строк 2 роки, без конфіскації майна. 30 липня Апеляційний суд Волинської області залишив цей вирок без змін, – повідомляють 6 серпня «Волинські Новини».
За інформацією ВЗГ УМВС України у Волинській області, 3 липня 2007 року горохівський міський голова Віктор Семенченко, будучи представником влади та службовою особою, яка займає відповідальне становище, і використовуючи своє службове становище, одержав хабар у великому розмірі – 9 тисяч доларів США ( на той час сума еквівалентна 45 тисячам 500 гривням) за сприяння у позитивному вирішенні питання про виділення земельної ділянки під будівництво швейної фабрики підприємцю Ігореві Д.
Ігор звернувся до Семенченка з проханням виділення земельної ділянки площею 3 га в місті Горохові по вулиці Ватутіна. Це прохання було затверджено усно на початку травня 2007 року.
На початку червня Віктор Семенченко зустрівся з Ігорем у Горохові. Вже тоді вони у присутності службових осіб управління земельних ресурсів та відділу архітектури і містобудування Горохівської райдержадміністрації оглянули земельні ділянки, одну з яких за вибором підприємця й було запропоновано в оренду з правом подальшого викупу.
24 червня Віктор Семенченко знайшов можливість у робочий час зустрітися з Ігорем у приміщенні кафе готелю «Валентина», що у селищі Брюховичі Львівської області, де обидві сторони домовилися про дачу-отримання хабара. 27 червня ця домовленість та відповідний візит були узгоджені під час телефонної розмови.
Мер і підприємець мали зустрітися 3 липня у приміщенні Горохівської міської ради. Але 2 липня Ігор звернувся до відділу співробітників служби ДСБЕЗ із заявою про вимагання у нього хабара у сумі 9 тисяч доларів США.
Наступного дня події розгорталися бурхливо. Зранку Ігор поїхав у Горохів та близько 10 години зустрівся з Віктором у його службовому кабінеті у приміщенні Горохівської міської ради. Під час зустрічі Віктор спершу запропонував Ігореві написати заяву про виділення земельної ділянки, а після її написання запросив сісти до нього у службовий автомобіль і від’їхати від приміщення міськради для проведення переговорів без свідків.
Близько 10 години 20 хвилин на околиці Горохова по вулиці Грушевського Віктор Семенченко в салоні службового авто одержав від Ігоря хабар. Після цього йогозатримали працівниками правоохоронних органів Управління ДСБЕЗ УМВС України у Волинській області спільно із ДДСБЕЗ МВС та УДАІ в області.
У судовому засіданні в Нововолинському міському суді Волинської області Семенченко Віктор Миколайович своєї вини в злочині визнати не хотів. Суд кваліфікував дії Семенченка Віктора Миколайовича за частиною 2 статті 368 Кримінального кодексу України, дійшовши висновку, що громадянин вчинив умисні дії, що виразилися в одержанні хабара у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище.
31 березня 2008 року, призначаючи Горохівському міському голові Віктору Семенченку покарання, Нововолинський міський суд взяв до уваги всі обставини, врахував вік підсудного й позитивну характеристику за місцем роботи та постійного проживання, і вирішив, що достатнім є мінімальний термін покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років з позбавленням права обіймати керівні посади в органах місцевого самоврядування на строк 2 роки, без конфіскації майна. Семенченко В.М. звернувся з апеляційною скаргою щодо зміни йому покарання, але 30 липня цього року Апеляційний суд Волинської області своїм рішенням залишив цей вирок без змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 7 Серпня 2008 10:03
Після цього Семенченко звернеться до Верховного суду, а там не так швидко розглядаються справи... і добуде на своїй посаді до 2010 р. І буде звільнений не за рішенням суду, а у зв'язку з переобранням. А от що буде з підприємцем та його землею!??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus