USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Виставка світлин волинських фотохудожників у Галереї мистецтв

19 Травня 2017 19:58
Виставка творчих світлин волинських фотохудожників триває у малій залі Галереї мистецтв ВО НСХУ. У цій збірній презентації взяли участь уже знані майстри, а також менш відомі загалу фотохудожники – загалом 10 чоловік. Кожен представив по чотири роботи одного з жанрів: пейзаж, портрет, натюрморт і оголена натура.

На відкритті виставки голова обласної організації Національної спілки фотохудожників України Євген Боярчук, розповів про її учасників: «У кожного з цих авторів свій шлях у творчості. Для когось фотографія – основна професія, для іншого – хобі. Але є спільнота творчих людей. На виставці представлено роботи авторів кількох творчих клубів: «Промінь», «Європа», «Studio 3». Ми зустрічаємося, спілкуємося, виїжджаємо на пленери. І хотілося б, щоб до нас приєднувались нові автори, нові особистості. Тільки в спілкуванні можна напрацювати своє особисте бачення, свій стиль в фотографії».

Член спілки фотохудожників з 1992 року, член Міжнародної спілки фотохудожників FIAP Євген Боярчук є учасником численних національних та міжнародних фотосалонів, автором більше десяти персональних презентацій в Україні, Польщі. З 2017 року очолив Волинський осередок спілки фотохудожників.

Член Національної спілки фотохудожників Віктор Чухрай за фахом художник, але волинському глядачеві він більш відомий саме як фотограф. Він висвітлював події становлення незалежної України, був активним учасником Народного руху. Фейсбук-спільнота має можливість побачити його світлини Луцька сучасного та у ностальгійній ретроспективі різних років.

Дуже цікаві жанрові фотографічні роботи має у своєму доробку Володимир Стахів. За фахом він художник, закінчив Львівську академію мистецтв, та фотографія стала полем його творчого самовираження. Наразі Володимир є кандидатом у члени спілки фотохудожників України.

Молодій аудиторії відомі фотороботи популярних фотографів Юрія Косюка та Вадима Павлосюка, які теж планують стати членами спілки фотохудожників України. Організовані Юрієм Косюком пленери «Хеллоуін», «Золота осінь», «Мавка» (за мотивами драми-феєрії лесі Українки «Лісова пісня»), «На Івана Купали» стали помітними подіями у мистецькому середовищі Волині, на яких мали змогу презентувати свою творчість і поспілкуватися фотографи, візажисти, моделі, актори, музиканти.

Вадим Павлосюк активно працює в фешн-фотографії, рекламі, співпрацює з волинськими друкованими виданнями, реалізує декілька власних проектів, організовує фотопленери.

Олександр Федюк за фахом дизайнер, зараз працює в рекламній фотографії. Одним із головних жанрів у його творчості є оголена натура, де фотограф втілює свої креативні ідеї особливо успішно.

Родина Наумовичів – Тетяна і Юрій, які є членами спілки фотохудожників України, представила роботи, які яскраво відображають творчу індивідуальність кожного з них. Тетяна Наумович-Сензюк за фахом художник, і ця художня підготовка відчувається у її фотороботах. Це продуманість у кольорі, світлі, композиції у представлених натюрмортах.

Юрій Наумович працює аналоговою технікою і знімає на плівку середнього формату. Основними темами його творчості є пейзаж у мінімалістичному стилі і портрет. Ці роботи неодноразово були відмічені на національних та міжнародних салонах.

Новий фотоспівець нашого міста – Віктор Петрук. Інтернет-спільноті відомі його міські пейзажі Луцька. Віктор також має багато гарних робіт у жанрі «макро». Важливою частиною його творчого життя є висвітлення волонтерського руху на Волині.

Професійний відеооператор Ігор Денесюк легкий на підйом для фотовиїздів у будь-яку погоду, під час яких і народилися більшість його робіт. Реалізує творчі амбіції і прагне самовдосконалення у художній фотографії.

Представлені у експозиції художні світлини дають уявлення глядачам про індивідуальний «ракурс» кожного з мистців, вони будять емоцію та думку, викликають живий обмін враженнями. В той же час вони демонструють, наскільки неповторним є кожен з фотохудожників у своїй техніці, темі і сюжеті. Тому експозиція очікувано викликала інтерес, в першу чергу, у професійних фотографів, і справила приємні враження на кожного гостя презентації.

«Цією виставкою ми сподіваємося дати імпульс відродженню художньої фотографії на Волині», – поділився амбітними планами фотохудожників Євген Боярчук. Нові виставки – групові та персональні – у залах Луцька, Волині покажуть творчі напрацювання наших фотографів.

Запрошуємо відвідати експозицію світлин волинських фотомитців у Галереї мистецтв. Виставка триватиме до 26 травня за адресою: вул. Лесі Українки 24а. Вхід вільний.


Фото робіт і події надані авторами виставки.

Детальніше про подію - на сайті Галереї мистецтв https://www.volart.com.ua/ukr17/fotovystavka/

Марія Пилипчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Катерина Показати IP 19 Травня 2017 21:04
Фотографії сподобалися. Але треба дивитися вживу.
лучанка Показати IP 20 Травня 2017 09:50
надіюсь що ми на початку великих виставок волинських фотохудужників котрі встають з колін і виходять з віртуалу у виставкові зали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus