USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Як біженцям з України отримувати пенсію за кордоном. Пояснення від ПФУ

5 Червня 2022 09:52
Унаслідок повномасштабного вторгнення Росії багато українців, у тому числі пенсіонерів, були змушені виїхати за кордон.

У своєму Facebook Пенсійний фонд України відповів на питання користувачів щодо отримання пенсії за кордоном, передає НВ.

Для того щоб продовжувати отримувати виплату від держави, перебуваючи за її межами, потрібно, щоб пенсія надходила на банківську карту. Зараз українські пенсіонери можуть отримувати виплати через «Укрпошту» або на рахунок у банку.

«Підкажіть, будь ласка, як нам бути. Я і чоловік отримували пенсію в «Укрпошті». Зараз ми за кордоном. Пенсію не одержували три місяці. Маємо при собі карти «ПриватБанку» та «Ощадбанку», — поцікавилась одна з користувачок.

ПФУ порекомендував змінити спосіб виплати пенсії, скориставшись їхнім вебпорталом електронних послуг.

Заяву про зміну способу виплати пенсії можна подати до органу Пенсійного фонду України в електронній формі через вебпортал електронних послуг. Одержувачу потрібно:

- зайти до особистого кабінету за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП);

- у розділі «Щодо пенсійного забезпечення» перейти до підрозділу «Внесення змін до пенсійної справи», де обрати вкладку «Заява на зміну способу виплати пенсії»;

- заповнити усі обов’язкові поля та прикріпити сканкопії документів: паспорт, ідентифікаційний код, заяву з реквізитами з банківської установи (в разі переходу на банк);

- анкету-заяву необхідно підписати за допомогою КЕП та надіслати до Пенсійного фонду.

Результати опрацювання звернення (зміни способу виплати) будуть відображені в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України у вкладці «Мої повідомлення».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus