USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як боротимуться з неприємними запахами на території Луцька у 2021-му

22 Грудня 2020 11:44
Півтора мільйона гривень потрібно виділити з міського бюджету на боротьбу з джерелами неприємних запахів на території обласного центру.

Про це стало відомо сьогодні, 22 грудня, під час засідання комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Як повідомила начальниця відділу екології Луцької міської ради Оксана Лисак, станом на сьогодні основним джерелом поширення неприємного запаху у Луцьку є очисні споруди у селі Липляни.

«Неприємні запахи поширюються через накопичення великої кількості мулу на каналізаційних очисних спорудах у селі Липляни. Через це від смороду страждають райони Вишків і Привокзальний, аж до центра включно», – пояснила екологиня.

Водночас, з її слів, припинилось поширення неприємних запахів з району вулиці Львівської.

«Вулиця Львівська цього року неприємних запахів не давала, оскільки припинено зливання відходів на поля фільтрації Гнідавскього цукрового заводу», – запевняє Оксана Лисак.

Вона зазначила, що на вивезення мулу з каналізаційних очисних споруд потрібно 1,5 мільйона гривень і просить виділити ці кошти із міського бюджету у межах Комплексної програми з охорони навколишнього середовища у Луцьку.

«Ми подавали запит на отримання цих коштів до Державного фонду охорони навколишнього природного середовища, однак позитивної відповіді не отримали. Тому поки що вивезення мулу виконує за власні кошти підприємство у Липлянах», – каже Оксана Лисак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 22 Грудня 2020 14:12
Цікаво, проблеми з мулом, а смердить г**н*м. Де що не так?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus