USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як фото живої людини потрапило на стелу Героям Небесної Сотні у Луцьку

19 Квітня 2017 18:00
Зі стели Героям Небесної Сотні та Героям АТО у Луцьку зняли фотографію живого чоловіка, яку розмістили помилково. Нагадаємо, замість Віталія Смоленського з села Фурманка Черкаської області, який загинув від кулі снайпера під час Революції Гідності у 2014 році, на стелі серед інших розмістили фотографію Віталія Смолінського з Радивилова Рівненської області.

Віталій Смолінський упізнав себе на світлині й через соцмережі попросив луцьких чиновників зробити все можливе, щоб фото на стелі не було.


Уже сьогодні помилку усунули - фотографію Віталія Смолінського зняли:

Чому трапилася така помилка, з’ясовував Конкурент.

Ідеологом фотостенду був громадський активіст, голова "Спілки власників зброї Волині" Ігор Алєксєєв. Автор фотостенду з іменами Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО – луцький фотограф Ірина Мельник, яка довго працювала над його розробкою. Уже пізніше стенд доопрацьовував заступник директора поліграфічної фірми "Ініціал" Олександр Більчук та луцька фірма "Факторія.

Нагадаємо, пам'ятну дошку героям Небесної Сотні, що на Театральному майдані в Луцьку, відкрили 20 листопада 2014 року. Встановленням фотостенду займалася луцька фірма "Факторія", якій із міського бюджету заплатили майже 50 тисяч гривень за облаштування пам'ятної дошки. 14 жовтня 2016 року фотостенд з іменами загиблих героїв оновили.

Як розповіла Ірина Мельник, створенням фотостенду займалися на волонтерських засадах, фотографії багатьох вбитих тоді було важко знайти.

"Ми взагалі це придумали, тому що люди несли свічки, коли були уже перші вбиті... Я і дизайнер Оля, яка працювала зі мною, разом сіли та на свій хлопський розум, за свій кошт самі по собі вирішили таке зробити. Нам допомагали працівниці зі "Спілки власників зброї Волині": сиділи і шукали інформацію. Це не так як зараз, що всі знають героїв поіменно. Тоді такої інформації не було.

Багато кого взагалі фотографій не було, і ми шукали з "Вконтакте" – боялися когось живого поставити. У нас тоді було багато людей із тризубами замість фотографій: там, де ми не могли знайти фото, то ставили тризуб. Потім ми це все зробили і повісили, а коли перевішували, то саме ми відстояли, щоб "Небесна стіна" була на тому місці. Потім мене попросили разів сто цю "Небесну стіну", і я її всім роздавала, а "Ініціал" (Олександр Більчук) її правив, дизайн доробляв. І потім я всіх відправляла до нього, бо в нього лежав більш остаточний варіант", – наголосила вона.

Із її слів, оскільки "Факторія" взяла за облаштування стели Героям Небесної Сотні величезні кошти, то вони б могли перевірити надані їм файли та усю інформацію.

"Дуже прикро, що взагалі тепер постає таке питання. Дуже шкода того чоловіка, що він провисів стільки на "Небесній стіні"... Якби я взяла гроші за таку роботу, я б напевно перевірила. Так, як в нас це була просто волонтерська ідея і тоді був зовсім інший час, коли ми все вишуковували (а працювало над цим шість людей)", – підсумувала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
аяяй Показати IP 20 Квітня 2017 21:03
буде довго жити.дай боже йому здоров я

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus