USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як луцькі лікарі переймають досвід боротьби з коронавірусом в Італії

17 Квітня 2020 07:20
Із трьох фахівців обласного центру Волині, які другий тиждень працюють на Апеннінському півострові, двоє – ​хірург Андрій Власюк та ендокринолог Софія Черниш – ​із лікарні МВС. Зв’язатися з ними до цього часу було проблемно, однак про їхню роботу дещо розповіла колега Лариса Матус, заступник начальника з медичних питань ДУ «Територіальне медоб’єднання МВС України по Волинській області», пише Волинь.

Пані Лариса повідомила, що обоє колег молодші 40. Віковий ценз Міністерство охорони здоров’я встановило з урахуванням статистики захворюваності в Італії: середній вік людей, які інфікувалися там коронавірусом і помирали, 46–47 років. Софія Черниш – ​ендокринолог, дуже хороший клініцист, Андрій Власюк – ​начальник військово–лікарської комісії, хірург. Їх знають як кваліфікованих і відповідальних фахівців. Лариса Матус не раз під час телефонної розмови казала: «Ми ними дуже пишаємося, бо вони у нашій лікарні – ​серед найкращих».

Заступник начмеда лікарні МВС зауважила, що наші спеціалісти працюють у закладі, який, як і, приміром, лікарня МВС, не призначений для прийому «інфекційних» хворих, тож те, як змінили його італійці, як дообладнали, як організували взаємодію персоналу, пригодиться й українцям у випадку спалаху коронавірусної інфекції.

"У нас ситуація схожа, бо наша лікарня відомча, ми обслуговуємо правоохоронців (поліцейських, Нацгвардію, пенсіонерів МВС та їхні сім’ї), але мусимо бути готові до роботи в нових умовах... Зараз наші колеги в Італії після чергувань надсилають здобуту інформацію й відео у нашу групу у вайбері. Передають протоколи лікування, розказують, як харчують таких хворих та як хоронять тих, кого не вдалося врятувати. Ми все аналізуємо", – ​поділилася Лариса Матус.

Крім того, вона розповіла, як підготували лікарню МВС у Луцьку: розділили на так звані «брудні» й «чисті» зони, належно облаштували три окремі входи, щоб у разі піку захворюваності мати можливість надавати допомогу. У закладі є оксигенатори, які знадобляться для підтримки людей із легкими і середньоважкими станами недуги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus