USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Як отримати хірургічну допомогу безоплатно та куди звертатись, якщо з вас вимагають гроші за операцію

16 Вересня 2020 14:35
Національна служби здоров’я України (НСЗУ) законтрактувала 844 медзаклади на здійснення хірургічних операцій у стаціонарних умовах. 4 з них – приватні.

Про це НСЗУ повідомляє на своїй офіційні сторінці у Facebook, пише Українська правда. Життя.

"На сьогодні НСЗУ виплатила цим закладам 5,5 млрд грн за надання хірургічних послуг пацієнтам у квітні-вересні", – йдеться у повідомлені.

В безоплатний пакет хірургічної допомоги в стаціонарі медзакладу включено:

- проведення хірургічної операції з забезпеченням анестезії;

- інструментальні та лабораторні обстеження, включаючи патоморфологічні;

- післяопераційний моніторинг пацієнта, знеболення та подальша медикаментозна терапія;

- цілодобовий лікарський та медсестринський догляд;

- медична реабілітація в гострому періоді для запобігання виникнення післяопераційних ускладнень;

- ліки з Нацпереліку основних лікарських засобів та витратні матеріали;

- харчування в стаціонарних умовах.

Окрім того, пацієнту надаються безоплатно ліки та медичні вироби, які заклад отримує через централізовані держзакупівлі.
Інформація про наявність відповідних ліків в конкретній лікарні має бути розміщена на інформаційній дошці в лікарні та офіційному веб-сайті медзакладу, а також органу місцевої влади.

Що потрібно для отримання безоплатної хірургічної допомоги

Щоб отримати хірургічну допомогу безоплатно пацієнту необхідно:

- отримати направлення свого лікаря, з яким укладено декларацію, або лікуючого лікаря, та звернутись до обраного медзакладу;

- в разі невідкладного стану пацієнт може звернутись до лікарні без направлення, або викликати «швидку» за номером 103, яка за необхідності доставить його до медзакладу. Наголошуємо, медична допомога пацієнту у невідкладному стані надається безоплатно без жодних додаткових умов – без направлення і без декларації з лікарем.

Пацієнт може звернутись за хірургічною допомогою до будь-якого з понад 800 медзакладів, з якими НСЗУ уклала договір на надання таких послуг, незалежно від свого місця проживання чи реєстрації.

Ці послуги для пацієнта будуть безоплатними.

Якщо у вас вимагають гроші за безоплатні послуги, повідомляйте про це НСЗУ за номером 16-77.

Також в НСЗУ додають, що через продовження адаптивного карантину, оплати медзакладам, які законтрактовані на пакет «Хірургічні операції у стаціонарних умовах» до 1 жовтня здійснюються на 100% за глобальним бюджетом.

Тобто заклад отримує кошти незалежно від того, скільки в ньому проведено операційних втручань.

Це зробили через те, що зараз в окремих регіонах країни, які потрапили до червоної та помаранчевої карантинної зони, скасовуються планові операції, і кількість пацієнтів, які звертаються до лікарень для отримання хірургічної допомоги, зменшується.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 16 Вересня 2020 18:07
Все це єрунда та пусті слова. Тільки но попади у лікарню, а якщо треба ще хірургучне втручання - обдируть працівники медзакладу до нитки. Коли моїй дружині робили хірургічну операцію, вона перебувала на стаціонарному лікуванні 30 днів, то зразу прийшла медсестра та не соромлячись сім'ї хворого наголосила, що ось вам список, каса наша на першому поверсі вперед для придбання ліків: вати, бінтів, пов'язок, медичних рукавичок, різного роду систем та тощо. Потім появляється не відомо звідки лікар-анестезіолог (ти может гроші йому не давати, тоді він таку дозу введе), що ти будиш все чути та мучитися від болю під час операції та після операції. Пройшла операція, дай Боже, щоб успішно, через день після операції крутиться вже друга медсестра та натякає родині хворого, що вас чекає хірург, який робив операцію, хоче переговорити. Йдеш до хірурга, "відстегуєш" йому кучу грошей за успішну наприклад операцію. І так всі хто приходить у лікарню та лягає на операційний стіл. Хіба, що у вас хтось в родині головний лікар або завхірургічного відділення, то можливо з вас за перебування у лікарні трішечки менше візьмуть грошей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus