USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Як реагують у Луцьку, коли поряд нападають на жінок

16 Січня 2014 13:22
Протягом години від рук 30-річного чоловіка постраждали двоє жінок. Зловмисник нападав на жертв і, застосовуючи насилля, забирав усі цінні речі, - інформують у прес-службі волинської міліції.

Повертаючись додому з роботи, 55-річний лучанин Василь, помітив, як невідомий чоловік чіпляється до старшої жінки. На його очах зловмисник скоїв зухвалий розбійний напад: декілька разів вдарив бідолашну, вирвав із рук сумку і почав утікати. Очевидець кинувся за зловмисником. З іншої сторони вулиці зловмисника також наздоганяв лучанин – 16-річний Володимир.

Удвох вони таки зуміли зупинити втікача, однак зловмисник пручався і намагався вдруге накивати п’ятами.

«Він намагався втекти, але я знову його наздогнав і заламав руку, не даючи жодного шансу на втечу, – розповів Володимир. – Після цього ми викликали міліцію, яка й забрала порушника».


У цей же час із заявою про пограбування у луцький міськвідділ міліції звернулася 21-річна мешканка Луцька. Вона розповіла, що також стала жертвою невідомого грабіжника, який схопив її за шию і потягнув у кущі, щоби не потрапити в поле зору перехожих. Правопорушник примусив дівчину віддати йому всі коштовності та гроші – і втік.

«Коли він на мене напав, поряд проходив якийсь чоловік, я намагалася говорити голосно про те, що більше нічого не маю, щоби відпустив мене, але перехожий зробив вигляд, що нічого не бачить і не чує, – пригадує Юлія. – Тож мене приємно здивувало, що не всі люди байдужі, що є ті, хто готовий прийти на допомогу».


«Нині 30-річний лучанин, який раніше уже судимий за вчинення грабежу, арештований і перебуває у слідчому ізоляторі міста Луцька, – каже начальник УМВС України у Волинській області генерал-майор міліції Олександр Терещук. – Слідчим відділенням Луцького МВ УМВС України у Волинській області відкрито два кримінальних провадження за частиною 2 статті 187 – розбій - Кримінального кодексу України. Тепер чоловікові загрожує позбавлення волі строком від семи до десяти років із конфіскацією належного майна»

За надання допомоги органам внутрішніх справ у боротьбі зі злочинністю, сумлінне ставлення до свого громадянського обов’язку і затримання небезпечного злочинця начальник УМВС України у Волинській області адресував слова подяки відважним мешканцям міста:

«Я не міг залишити без уваги цей геройський вчинок. Ці мужні чоловіки не пройшли осторонь, а кинулися затримувати зухвальця»

55-річний герой працює охоронцем, а 16-річний юнак – десятикласник. Познайомилися сміливці за незвичайних обставин, але обидва стверджують, що не могли вчинити по-іншому. Тому, як тільки побачили напад на жінку, відразу кинулися наздоганяти зловмисника. Таким чином спільними зусиллями вони затримали зухвалого правопорушника, котрий нападав на жінок, і передали його правоохоронцям. За це Олександр Терещук вручив їм подяки та грошову винагороду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ваня Показати IP 16 Січня 2014 13:29
Це настоящі Люди. Які готові прийти на допомогу. Дякуємо вам чудові люди.Здоровя вам і добра
я Показати IP 16 Січня 2014 15:44
Да, сейчас многие пройдут мимо....
лучанин Показати IP 16 Січня 2014 16:44
Молодці
O Показати IP 16 Січня 2014 17:21
Респект і Повага !
анна до O Показати IP 20 Березня 2014 21:18
справжні чоловіки!!!! а чи має маму, сестру чи доньку той чоловік , що пройшов мимо ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus