USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як річний тариф на газ вплине на субсидії для українців

13 Квітня 2021 21:22
Із 1 травня 2021 року в Україні запрацює річний тариф, у зв’язку з чим газопостачальні компанії повинні зафіксувати річні ціни на блакитне паливо без права підіймати її. Регулятор вже повідомив, що річний тариф ніяким чином не вплине на субсидії українців.

Про це повідомляє 24 канал.

Що буде з субсидіями

Усі субсидії та пільги на оплату комунальних послуг українців, у тому числі й газу, залишаться монетизованими. Найбільша газопостачальна компанія в Україні «Нафтогаз» запевнила, що ніяких змін стосовно субсидій населення не чекає.

Читати ще: Річний тариф на газ можуть запровадити вже в травні: переваги та недоліки

Одержувачі субсидій та соціальних виплат й надалі їх отримуватимуть, навіть якщо змінять газопостачальника. Нагадаємо, що у рамках річного тарифу споживачі можуть самі обрати постачальника блакитного палива, зважаючи на те, чий тариф для них буде більш прийнятним.

Спрощення процедури у зв’язку з карантином

Також українцям, які отримують субсидії, не потрібно буде надавати додаткові довідки та відвідувати органи соціального захисту у зв’язку з карантином і налагодженим обміном інформації соцзахисту та газівників. У «Нафтогазі» відмітили, що нині інформацією про клієнтів щомісяця обмінюється виключно постачальник з управлінням соцзахисту населення.

«Ми зацікавлені в тому, щоб людині нарахували субсидію, щоб вона нею заплатила за газ», – додали в «Нафтогазі».

Нагадаємо, провідний експерт енергетичних програм Центру Разумкова Максим Белявський розповів, як формується ціна на річний тариф.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 13 Квітня 2021 22:24
ВР провалила голосования за возвращение льгот на электроэнергию и мораторий на повышение тарифов. Первый законопроект предусматривал возврат льготного тарифа на э/э для населения в размере 0,9 грн/кВт-ч на первые 100 кВт-ч/месяц. За него дали всего 174 голоса (СН - 73). Второй устанавливал бы мораторий на повышение тарифов. Эту инициативу поддержали 159 нардепов (СН - 60). Все.
Москаль Показати IP 14 Квітня 2021 10:37
Просто, вместо субсидий зимой мы будем платить много весь год!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus