USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Як волинянам, які потрапили в лікарню, проголосувати на виборах

5 Жовтня 2015 15:17
Якщо у період з 12 до 22 жовтня 2015 року включно виборець потрапляє до лікарні та буде там перебувати в день голосування 25 жовтня, керівник цього закладу має подати відомості про виборця дільничній виборчій комісії (ДВК) спеціальної виборчої дільниці (ВД), що утворена у цьому лікувальному закладі, - інформують Хроніки Любарта.

На підставі поданих відомостей ДВК буде складений список виборців, які голосуватимуть у лікувальному закладі, повідомляє відділ ведення Державного реєстру виборців.

Про включення до списку виборця на спеціальній ВД його обов'язково має письмово повідомити ДВК невідкладно після включення до списку.

При цьому на звичайній ВД, де виборець повинен був голосувати, відповідно до зареєстрованого місця проживання, його вилучать зі списків виборців, що може суттєво звузити право голосу. Виборці, які перебувають у лікарні на території міста Луцька, але не є жителями міста, не зможуть взяти участь у жодному з видів місцевих виборів.

У лікарні виборець отримає виборчі бюлетені для голосування:

- депутатів обласної / районної / міської ради, якщо проживає на території цієї області / району / міста та заклад, де перебуває, розташований на території відповідного територіального виборчого округу з виборів депутатів обласної / районної / міської ради, до якого він віднесений за своїм зареєстрованим місцем проживання;

- сільського, селищного, міського голови, старости, якщо проживає на території відповідного села, селища, міста та заклад, де перебуває, розташований на території цього села, селища, міста.

Тому, якщо виборець потрапляє до стаціонарного закладу охорони здоров'я в тому ж населеному пункті, де проживає, може звернутись до ДВК звичайної ВД, де включений до списку виборців, щодо можливості проголосувати за місцем свого перебування (тобто в лікарні) до 20:00 години 23 жовтня (до заяви необхідно додати довідку медичної установи про стан здоров'я). У такому разі до списку на спеціальній ВД виборця не включають, а представники ДВК звичайної ВД приїдуть до нього із переносною скринькою.

При зверненні до ДВК звичайної ВД право голосу на відповідних місцевих виборах точно не буде обмежено.

Якщо ж виборця вже включили до списку у лікувальному закладі, про що він отримав письмове повідомлення або ознайомився із списком в приміщенні спеціальної ВД (з 15 жовтня), він може подати заяву до ДВК спеціальної ВД щодо виключення себе зі списку виборців до 19 жовтня.

Якщо заява про виключення буде подана у період з 20 до 22 жовтня, і ДВК спеціальної ВД виключить виборця зі списку, щоб реалізувати своє право голосу йому доведеться звернутись до суду до 22 жовтня включно щодо включення до списків виборців на ВД за зареєстрованим місцем проживання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus