USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як змінити «корупційний клімат» на Волині та дисциплінувати посадовців

13 Березня 2014 19:01
Луцькі підприємці спілкувалися з колегами із Східної та Центральної України, аби спільно знайти шляхи вирішення економічної кризи в державі.

Так, про радикальні методи боротьби з хабарництвом розмовляли представники органів державної влади та бізнесу України під час телемосту, що відбувся у рамках підготовки до загальнонаціонального Форуму українського бізнесу сьогодні, 13 березня.

Зауважимо, що телеміст відбувся між Києвом, Донецьком, Запоріжжям, Луцьком та Хмельницьким.

Корупція – основне «гальмо» українського бізнесу

На думку голови Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України Леоніда Козаченка, корупція – одна з найважливіших та найсуттєвіших проблем української економіки. Він запропонував представникам регіональних рад підприємців Заходу та Сходу розповісти про найболючіші проблеми, що створюють перешкоди для повноцінного функціонування бізнесу.

«У нас один губернатор і той не прийшов»

До слова, луцькі високопосадовці проігнорували захід. Як пояснив очільник Волинського відділення Української спілки промисловців та підприємців Юрій Анцух, вирішувати стратегічно важливі питання підняття економіки та бізнесу України не приїхав жоден представник ОДА, бо «окрім губернатора нікого у нас і нема».

Як змусити держслужбовців виконувати власні обов’язки

Також доповідач зауважив, що серед основних проблем Луцька – невиконання чиновниками Закону України «Про державну службу», у якому йдеться про основні обов’язки державних службовців. «Ми бачимо, що чиновники порушують статтю 11 цього закону, відкрито не виконуючи власні службові обов’язки», - зазначив він.
На думку підприємця, вихід із ситуації – підвищення так званої «зони відповідальності» серед посадовців, а саме: об’єктивно «розписати» відповідальність «державних мужів» за різні вчинки, що призводять до правопорушень, вказаних у вищезазначеному законі.

Зі слів представника луцьких бізнесменів, аналізувати та контролювати поведінку чиновників – обов’язок самого суспільства. До того ж необхідно запровадити фінансову відповідальність за усі правопорушення посадовців.

«Ми маємо серйозний корупційний клімат в регіоні. До прикладу, якщо мер не відреагував на нормативний акт, що суперечить усім законодавчим факторам, його треба звільняти з посади. Якщо рівень відповідальності за це збільшиться у кількасот разів, то завдяки народному контролю, ми вирішимо багато складних для економіки питань», - резюмував промисловець.

Можлива втрата Криму майже не вплине на економіку Волині

Разом з тим, «ведучий» телемосту Леонід Козаченко, запитав у луцьких підприємців, наскільки їх хвилює можлива втрата Україною Криму та як ця ситуація, на їхню думку, може позначитись на бізнесі Волині.

«Важко сказати наскільки кримська економіка впливає на економіку Волині, мабуть у наймінімальніших відсотках. Утім, потрібно прийняти всі міри, аби Крим залишився в Україні, а територія держави була цілісною. Лише це допоможе вирішити всі питання, що привели до економічного та соціально дисбалансу в країні», - відповів на це представник луцьких підприємців.

Директор Інституту європейської інтеграції у Луцьку Василь Дутко зауважив, що люди його покоління переживають уже третю революцію:
«Сивого волосся додається, а життя кращим не стає», - підсумував науковець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Виборець Показати IP 13 Березня 2014 19:15
ПІдприємці БУЛИ Є І БУДУТЬ ПРИ ЛЮБІЙ ВЛАДІ ДОЙНИМИ КОРОВАМИ!!!!! Бо чиновник ніколи не визнає що він найнятий працівник на обслуговування потреб громади!!!!
Ей там Показати IP 13 Березня 2014 20:22
Це не підприємці на фото, це жлоби розкрадачі з Клімчуком бюджетних коштів!!!
123 до Ей там Показати IP 13 Березня 2014 20:50
Вони ще не розуміють що їм тікати треба! ) це їм не помаранчева! І до них час росплати прийде!
грошей не буде... Показати IP 13 Березня 2014 20:35
Яка економіка? МВФ не дає грошей, а кажуть, що тільки після аудиту який вони проведуть, а коли це буде...?! Ну що - отримали допомогу???!!! http://podrobnosti.ua/economy/2014/03/13/964409.html
Анонім Показати IP 13 Березня 2014 20:57
Василь Дутко - науковець. Класний анікдот. Ржунімагу! Ще є в Луцьку люди які не знають хто він і що з себе представляє? Позбиралися ті хто по трохи всі роки потрошив країну і стали вирішувати як ще народу замилити очі, щоб можна було ще хоч трохи протягнути. Такі столи необхідні, але з порядними людьми, з фахівцями!
сміх і гріх Показати IP 13 Березня 2014 22:14
Василь Дутко - знавець і борець "за корупцію"
Андрій Показати IP 14 Березня 2014 08:49
Хлопці тупо сидять на деребані державних коштів.Необхідно зробити прозорими проведення тендерів.У нас в Луцьку, всі тендери виграє тільки один член виконкому.Я думаю,що прийшов час перевірити діяльність цього злочинного угрупування.
До аноніма Показати IP 14 Березня 2014 09:06
Ти правий стопроцентно.Що можна змінити чи як заставити їх не красти старі кадри, які прогнили знизу.Вони понаставляли кругом своїх і разом сплелился,краджуть як можуть.Всіх совдеповців звільнити, а поставити молоде покоління,яке думає по новому,може і будуть красти,але не так не такими методами.А то всі старі керовнии при владі,що ти з ними зміниш.А тендери- це пряме відмивання грошей. Як почитаєш за них,то диву дивуєшся на базарі можна купити у три рази дешевше, а в селі поїхати до людей в чотири рази дешевше. Це така дурня,що думаєш ми всі зійшли з розуму геть, ні то нас такими дурними зробили.Що ми розумні,думаємо справді,що дурні
Анонім Показати IP 16 Березня 2014 16:22
Люди на фото -Найбільші злодюги бюджетних коштів. Підняти всі результати тендерів за їх участю! Волиняни жахнуться!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus