USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Які автобусні маршрути в Луцьку планують замінити тролейбусними

10 Березня 2021 14:55
Чотири автобусні маршрути обласного центру планують замінити на тролейбусні.

Про це розмовляли 10 березня під час обговорення стратегії розвитку громадського транспорту та транспортної інфраструктури Луцької міської територіальної громади до 2025 року.

Як повідомив старший викладач кафедри автомобілів і транспортних технологій Луцького національного технічного університету Валерій Дембіцький, одне з перших завдань стратегії розвитку громадського транспорту обласного центру – оновлення рухомого парку тролейбусів.

З його слів, до вересня 2021 року згідно з укладеними контрактами та проведеними тендерами місто планує отримати 29 тролейбусів. Ще 30 «рогатих» - до 2030 року.

Окрім того, у планах - оновлення парку автобусів зі збільшенням їх місткості до 80-100 пасажирів.

Валерій Дембіцький зазначив, що вагомою складовою поліпшення транспортної інфраструктури міста є зміни умов проведення конкурсів, відповідно до яких на маршрути могли б виходити автобуси з великою місткістю пасажирів.

«Під час проведення тендерів необхідно звертати увагу на те, щоб транспортні засоби мали можливості для перевезення людей на інвалідних візках та дитячих колясках. В ідеалі, у години «пік» пропонуємо застосовувати автобуси великого або особливо великого класу та тролейбуси із автономним ходом або ж електробуси», - акцентував доповідач.

Він зауважив, що одним із важливих етапів стратегії розвитку є збільшення частки електричного транспорту в системі громадського.

«Ми розглянули маршрутну мережу міста і маємо пропозицію замінити маршрути № 2, 10, 11 та 12 тролейбусними. Окрім того плануємо розробити приміські тролейбусні маршрути для територій Луцької громади, на яких курсуватимуть тролейбуси з автономним ходом. Зокрема, є пропозиція поєднати вулицю Дубнівську і населені пункти, приєднанні до Луцької територіальної громади ковельського та володимир-волинського напрямків. У подальшій перспективі – у результаті співпраці з облрадою поєднати прилеглі села, що не входять до Луцької територіальної громади», - розповів Валерій Дембіцький.

Водночас він зазначив, що у межах стратегії розвитку – облаштування з’їзду з проспекту Соборності на вулицю Конякіна біля гіпермаркету «Там-Там».

Окрім того, у перспективі - продовження тролейбусної мережі до вулиці Потебні на маршрутах №10 та 11, а також сполучення вулиці Боженка (Львівська) з Новим ринком на маршруті № 12.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що лучан опитали, за яких умов вони згодні пересісти на тролейбуси, що курсують обласним центром.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 10 Березня 2021 16:30
Є два моменти через які я б задоволенням пересів на тролейбуси, але не хочу до останнього: швидкість руху; "контролери". При тому "контролери" це окрема історія. За все життя не було такого щоб я не оплатив проїзд, тому я маю повне право писати про те що "контролери" псують задоволення від проїзду. Так, перевіряти треба, проте треба придумати інші способи щоб людина за проїзд по два рази не прикладала картку чи смартфон. В автобусі я заплатив і спокійно доїхав, а в тролейбусі кожен раз заходять і "ваш квиток, ваш квиток...". І до цього часу дивує те що запускають "контролерів" туди де люди майже завжди справно оплачують проїзд при тому що ніяк не хочуть залучати до бюджету готівкові кошти, яких на деяких маршрутах більшість. Щось незрозуміле - і треба гроші і не треба.
санітар Показати IP 10 Березня 2021 17:38
Увесть міський транспорт поміняти на електричний. Екологія - це здоровя нації!!!
Хамло Показати IP 10 Березня 2021 19:37
Контролерів ще треба навчити вибачатись, бо лізуть на голову, наступають на ноги, при цьому рівень спілкування, наче там всі бидло і винні їм. Це незалечно чи "заєць" чи ні.
Земляк Показати IP 11 Березня 2021 05:58
Давно пора навести лад з маршрутками, які виступають монополістами на деяких лініях міста! Диктують свої правила не дотримуючись умов договору. Беруть готівку!!!! Контроль таких горе-перевізників майже відсутній. Чому так???
Наташа Показати IP 11 Березня 2021 08:13
І кому потрібний цей текст з валідатора про кількість місць, оплачувати готівкою, на лінії контроль... не водій не пасажири не виконують це все. Нікого не наказують. ?!!
Анонім Показати IP 11 Березня 2021 10:56
" у планах - оновлення парку автобусів " - у нас він є, цей парк? Поки що, в нас крім тролейбуса їздять лише маршутки приватних перевізників, яким ваші плани до одного місця, і маршутки ЛПЕ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus