USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Якщо Росія зірве вибори в Україні: в ЄС обіцяють три сценарії санкцій

24 Травня 2014 09:36
Лідери країн ЄС на наступному тижні обговорять додаткові санкції проти Росії у випадку зриву виборів в Україні. Нові обмеження можуть стосуватися імпорту товарів - від ікри та хутра до нафти і газу, інформує Gazeta.ua.

Документ передбачає три сценарії санкцій - м'який, середній і жорсткий, повідомляє агентство Reuters. Згідно з першим сценарієм, ЄС введе обмеження на імпорт з Росії предметів розкоші, включаючи діаманти, дорогоцінні метали, хутро, горілку та ікру. Крім того, ЄС може заборонити експорт в Росію добрив, хімікатів, шин і судів.

У найбільш жорсткому варіанті санкцій ЄС розгляне обмеження на ринках капіталу, потенційний заборону нових інвестицій у Росію, суворе застосування норм ЄС у будь-яких російських активах європейських компаній, а також повна заборона на імпорт з РФ нафти і газу.

Як зазначає агентство, заборона поставок нафти і газу буде мати сильний вплив на економіку, так як ЄС імпортує з Росії близько 30% всіх необхідних енергоресурсів. Разом з тим раніше Deutsche Bank заявив, що Європа може дозволити собі ввести жорсткі санкції проти Росії, оскільки їх вплив на ВВП країн ЄС не буде руйнівним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
erh Показати IP 24 Травня 2014 10:07
Цікаво-а як Росія може зірвати вибори в Украіні? Невже нападе? А якщо ні, не нападе.?Тоді- а чому не напала? Знову якесь коварство . Так що Росіі від нас не відкрутитись.
В общем Показати IP 24 Травня 2014 11:18
В общем посыл такой: если Порошенко не победит в первом туре, России трындец...:)
Дід Панас Показати IP 24 Травня 2014 11:28
Росію це не хвилює, вони з Китаєм домовились. Санкціями економнічними лякають, а Путін в цей час контракт з Китаєм на 400 мільярдів підписує.
баба до Дід Панас Показати IP 24 Травня 2014 12:29
то точно,що дід)))цей контракт є збитковим для тієї рассєї, "спеціалісте"!!!!
Андрій76 до Дід Панас Показати IP 24 Травня 2014 15:37
А спочатку потрібно вкласти ще 55млрд.в газотранспортну структуру та комунікації. Це крім грошей ще 4-5років. А за цей час Китай може й передумати купувати газ,незважаючи на контракт...
Дід Панас до Андрій76 Показати IP 24 Травня 2014 21:58
Ну хто ж вам в українських новинах скаже що в Європі вже пишуть що цей договір ймовірно підвищить ціну на голубе плаиво для європейців, наприклад в Англії залишилось газу на 3 роки якщо вони будуть його споживати в нинішніх обємах, 30% газу який використовується є від нашого північного сусіда, а в Європі цей показник 24%. Звичайно що Росії доведеться вкласти 55 мільярдів, але ж і Китай вкладає 20.
п Показати IP 24 Травня 2014 22:03
Выбираем третий вариант. Ох помёрзнем этой зимой.
авас Показати IP 24 Травня 2014 23:14
Экономiст баба а чому б вам у президенти не заболотуватись? Так швидко вирахували збитки в чуж iй краق нi. На всiх стоpiнках тiльки й розмови про сусiда, а що в самих проблем вже нема? Аби кожен сказав, що конкретно лихого заподiяла вам та росiя? Але ж дуже. Хочеться всiм украёнцям поскакати на пепелищi у сусiда.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus