USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

ЄС розглядає можливість створення в Україні військової навчальної місії, – ЗМІ

3 Жовтня 2021 13:11
Європейський Союз розглядає можливість створення своєї місії з військової підготовки в Україні у зв’язку з напруженістю у відносинах між Києвом і Москвою.

Про це повідомляє DW з посиланням на німецьке видання Welt am Sonntag.

За інформацією видання, Європейська служба зовнішніх зв’язків в своєму внутрішньому робочому документі окреслила призначення подібної програми з підготовки офіцерів в Україні.

«Така місія стала б висловленням солідарності з Україною з огляду на... військову активність Російської Федерації на кордонах з Україною і в незаконно анексованому Криму», – цитує газета витяг з документа.

На додаток до потенційної незалежної місії з військової підготовки, зовнішньополітичне відомство ЄС під керівництвом Жозепа Борреля також згадує три інші способи, за допомогою яких ЄС міг би зробити свій внесок у поліпшення можливостей української армії.

У тому числі може бути розширена чинна з 2014 року консультативна місія з реформування громадського сектору безпеки (EUAT), йдеться в проекті документа.

За інформацією Welt am Sonntag, в Брюсселі цей документ нещодавно вперше обговорили на рівні Комітету з політики і безпеки. Як повідомляє видання, на створенні незалежної місії з військової підготовки особливо наполягають Естонія, Латвія і Литва, а також Польща, Румунія і Словаччина. У цьому їх підтримують Швеція і Фінляндія.

Зазначається, що наприкінці липня міністр закордонних справ і міністр оборони України в конфіденційному листі Боррелю вже просили ЄС про проведення військово-навчальної місії.

РФ у 2014 році захопила український Крим та вдерлася на частину Донбасу. Через агресивні дії Росії відносно України Євросоюз запровадив проти Москви низку санкцій, а потім продовжував термін дії обмежувальних заходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus