USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Європарламент оголосив Угорщину автократією. Що це означає

16 Вересня 2022 16:33
Угорщина більше не може вважатися демократією, а європейські цінності там знаходяться під системною загрозою.

Про це йдеться в учорашньому звіті Європейського парламенту, передає Укрінформ.

Євродепутати підтримали резолюцію про те, що країна під керівництвом Віктора Орбана стала «гібридним режимом виборчої автократії», що відрізняється розпадом демократії, основних прав і верховенства права.

Цю резолюцію підтримали 81% присутніх під час голосування членів Європарламенту: 433 голоси за, 123 – проти та 28 – утрималися.

Читати ще: Орбан вимагав від Зеленського доказів, що різня у Бучі – не постановка, – ЗМІ

Зокрема, члени парламенту перерахували низку проблем в Угорщині: від функціонування виборчої системи країни до її судової незалежності. Крім того, занепокоєння викликають релігійні свободи і права вразливих верств населення. Йдеться також про високий рівень так званого «кумівства» і фаворитизму «на високих щаблях державного управління».

Європейська комісія також має претензії до країни у зв’язку з можливим нецільовим використанням державних коштів для збагачення діячів, близьких до керівної партії «Фідес».

Хоча голосування не має практичного ефекту, воно посилює тиск на владу ЄС у Брюсселі, щоб не виплачувати Угорщині мільярди готівкових коштів, які затримуються через занепокоєння щодо високого рівня корупції в країні.

Очікується, що в неділю Єврокомісія порекомендує значно скоротити виділення коштів для Угорщини, а також дасть кілька місяців на усунення недоліків, зокрема, на прийняття законів про боротьбу з корупцією. За деякими даними, йдеться про скорочення фінансування на 70%.

Читати ще: Приховане маніпулювання демократіями: Росія з 2014 року витратила $300 млн для впливу на світову політику

Раніше Угорщина погрожувала перешкодити посиленню санкцій проти Росії, якщо із санкційного списку не будуть вилучені імена трьох російських олігархів – Алішера Усманова, Петра Авена і Віктора Рашникова. Згодом завдяки Чехії Будапешт нібито відмовився від цієї вимоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus