USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Європі загрожує найсильніша за 500 років посуха

24 Серпня 2022 00:19
Європа зіткнулася з найсильнішою посухою принаймні за останні 500 років.

В результаті посушливої погоди скорочується внутрішнє судноплавство, виробництво електроенергії і врожайність деяких культур, пише УНІАН з посиланням на Reuters.

У серпневому звіті Європейської обсерваторії (EDO), говориться, що 47% території Європи знаходяться в умовах попередження з явним дефіцитом ґрунтової вологи.

«Сильна посуха, яка вразила багато регіонів Європи з початку року, станом на початок серпня ще більше посилилася і погіршилася», – йдеться в звіті EDO.

Цього літа більша частина Європи зіткнулася з аномальними температурами, які посилили посуху, викликали лісові пожежі, а влади деяких країн випустили попередження про шкоду спеки для здоров’я і закликали вжити додаткових заходів у боротьбі зі зміною клімату.

Через посуху в країнах Європи постраждали ярові культури. Врожайність кукурудзи в 2022 році буде на 16% нижчою за середній показник за попередні 5 років, а врожайність сої та соняшнику впаде на 15% і 12% відповідно.

EDO заявила, що дощі в середині серпня, можливо, поліпшили ситуацію, але в деяких випадках вони супроводжувалися грозами, які завдали додаткового збитку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus