USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

З Волині на схід вирушать відремонтовані БРДМ-2 і позашляховик

25 Травня 2015 15:22
Близько місяця залізничники відокремленого підрозділу "Ковельська дистанція колії" Львівської залізниці докладали максимум сил, щоб відновити й привести в стан готовності бойову розвідувально-дозорну машину БРДМ-2.

Начальник підрозділу Віктор Стужук зазначив, що перед колективом стояло складне завдання – капітальний ремонт машини, яка вже була в зоні АТО і згодом знову буде доставлена на передову. Тому процес був доволі тривалим та клопітним, - інформують Вісті Ковельщини.

У результаті - замінили всі зношені і поламані запчастини й механізми, пофарбували корпус. Та що найголовніше – оглянули найменшу деталь та перевірили справність кожного приладу, аби не підвести наших захисників на сході України.

Машину урочисто передали бійцям 14-ї механізованої бригади.

Ковельські підрозділи Львівської залізниці з початку бойових дій в зоні АТО активно надають українській армії різну допомогу.

"Це вже друга така машина, яку після ремонту ми передаємо військовим. До цього обладнували контейнери. Їх робили як модульні криївки для захисту наших військових, також допомагали іншими засобами. Думаю, що залізниця й надалі це робитиме", – зазначив начальник Рівненської дирекції залізничних перевезень Іван Груник.

Перед відправленням БРДМ-2 у військову частину, а згодом і в зону АТО її, освятив настоятель Свято-Михайлівської церкви УПЦ отець Олександр Ничипорук.

Ще один автомобіль – позашляховик "Nissan Terrano" військовим в зону АТО відправили підприємці Ковельщини.

Попередньо на адресу голови Ковельської райдержадміністрації Віктора Козака надійшло клопотання від командира військової частини полковника Олега Чуйка щодо сприяння у придбанні бойової техніки. А саме – автомобілів на дизельному паливі для проведення антитерористичної операції військовою частиною в Донецькій та Луганській областях.

Ініціативу Віктора Теодосійовича у придбанні позашляховика для цієї військової частини підтримали керівник Ковельської районної громадської організації "Клуб 4х4 Буран" Ігор Прадійчук, підприємці В'ячеслав Тарасюк та Олег Уніга.

Вони вже неодноразово сприяли забезпеченню української армії технікою та вирішенням інших важливих питань. І цього разу не були осторонь. За власні кошти привезли автомобіль з Польщі та взялись за його капітальний ремонт і відповідну підготовку до тих умов і випробувань, які чекатимуть в зоні АТО.

До речі, подальше технічне обслуговування та необхідний ремонт машини підприємці-волонтери теж взяли на себе.

Автомобіль має високу прохідність, легко може переміщатися по бездоріжжю і здатен витримувати великі навантаження. Тож, безперечно, він стане в пригоді як для військових цілей (оперативної діяльності розвідки, перевезення боєприпасів), так і для побутових потреб.

Транспортний засіб "Nissan Terrano" до Житомирського навчального центру, а потім у Донецьку область доправлять військовослужбовці, які прибули до Ковеля з військової частини. Це – підполковник Володимир Шпіка (з Ковеля), старший лейтенант Олег Дорош (з Молдови, проживає у Києві) та начальник продовольчої служби Денис Дмитраж (з Дніпропетровська).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus