USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

За 6 років жоден новий фахівець в Україні не став суддею, – заступник голови Верховного Суду

28 Липня 2020 18:20
Востаннє масовий набір суддів в Україні відбувся у 2013 році. Якщо не вважати декількох призначень 2015 року, за минулі шість років жоден новий фахівець суддею не став.

Про це в інтерв’ю УНІАН розповів заступник голови Верховного Суду, голова Касаційного господарського суду у складі ВС Богдан Львов.

Суддя, зокрема, пояснив, чому в Україні справи розглядаються так довго. «На жаль, справа не лише у відсутності нормативів. Так сталося, що останній масовий набір суддів відбувся в грудні 2013 року. Понад шість років жоден новий фахівець суддею не став, було лише кілька призначень у 2015 році. У поточному році з’явилися укази президента про призначення на посади суддів – це близько сімдесяти осіб. Присяги вони ще не складали, відповідно здійснювати правосуддя та розглядати справи ще не можуть», - повідомив Львов.

Заступник голови ВС нагадав, що минулого року ліквідували Вищу кваліфікаційну комісію суддів – цей орган вирішує, чи може особа, що пройшла навчання, посісти посаду судді.

«Була пропозиція (навіть іноземці просили) залишити стару кваліфікаційну комісію, доки не запрацює нова. Проте законодавець визначив інакше – чинну негайно ліквідувати та створювати нову ВККС. Пройшло 9 місяців, вже немає старої і ще немає нової, і навіть поки що немає закону, на яких засадах буде створюватися нова ВККС… За цей час ще частина суддів звільнилися зі своїх посад. Хтось - внаслідок притягнення до відповідальності, і досить значна частина - просто за власним бажанням. Посади звільняються і не заповнюються», - підсумував Львов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
скептик Показати IP 28 Липня 2020 18:27
мабуть занадто високий прохідний бал. зарплата не окупиться
Правда Показати IP 28 Липня 2020 18:50
Мав паління не думаю...
Правда Показати IP 28 Липня 2020 18:52
Хотів написать (совпадіння не думаю).
санітар Показати IP 28 Липня 2020 20:29
Що хотів сказати цей чоловік (правда)? Яку думку висловити? Чи ходив він у школу?
Заробітчанин до санітар Показати IP 29 Липня 2020 01:26
Це називається «автокорекція». Не грузи себе, подумай про корона вірус .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus