USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«За Кучму», «мужчина, шо ви фотографуєте?», або Як голосують лучани. Фоторепортаж

31 Березня 2019 14:49
Сьогодні о 8.00 на території всієї України почали свою роботу виборчі дільниці – в країні президентські вибори, тож кожен українець має проявити відповідальність за країну та виконати свій громадянський обо’язок. Не оминають таку визначну подію в житті країни і лучани, які поспішають на виборчі дільниці, аби віддати голос за того чи іншого кандидата. Для когось ці вибори перші, хтось – вже виборець зі стажем, але всі сподіваються на якісні зміни в країні після виборчої кампанії.

Інформаційне агентство Волинські Новини, своєю чергою, також вирішило завітати на окремі виборчі дільниці на 33-му та 40-му кварталах, аби поцікавитися, яка кількість виборців вже проголосувала, однак зіткнулися зі спостережливими членами ДВК та з тим, що лучани «голосують за Кучму».

Дивіться також: УКРАЇНЦІ ОБИРАЮТЬ ПРЕЗИДЕНТА: ЯК ВІДБУВАЮТЬСЯ ВИБОРИ НА ВОЛИНІ. ТРАНСЛЯЦІЯ

«За Кучму» у спортзалі чи вестибюлі

Першою зупинкою стала гімназія №21 імені М.Кравчука, особливістю якої є те, що в ній розташовані дві виборчі дільниці – 071088 та 071085, тож чимало лучан плуталося, куди саме їм іти, але, врешті знайшовши місце для голосування, вони змогли виконати свій громадянський обов’язок.
Так, на дільниці 071088, яка розташована у вестибюлі навчального закладу, повідомили, що станом на 11.00 проголосували 313 виборців, зареєстровано 2250 бюлетенів.
Натомість, на виборчій дільниці №071085, яка також розташована в 21 гімназії, але у спортзалі, явка виборців дещо менша - 275 станом на 11 годину, зареєстровано 2415 бюлетенів.
Цікаво, що на вході до обох дільниць проводила опитування представниця екзит-полу. «За Кучму», - жартома відповів лучанин на питання, за кого віддав свій голос. Представниця екзит-полу розповіла журналістам, що люди по-різному реагують на її запитання: дехто віджартовується, а окремі лучани реагують з агресією. Щодо того, за кого лучани здебільшого віддають свій голос, вона сказала, що вибір лучан дуже різниться, але конкретних імен не назвала.

«Мужчина, шо ви фотографуєте?» та голосування маленьких лучан

Покинувши дільниці на Кравчука, ми вирушили на проспект Молоді в спілку ветеранів Афганістану, де розташовувалась дільниця №071087. Зареєструвавшись в голови ДВК, ми почали фотографувати, однак член ДВК вигукнула: «Мужчина, шо ви фотографуєте?». Тож, варто відзначити спостережливість членів дільничої виборчої комісії, які, дізнавшись, що ми зареєстровані, посміхнулися та продовжили виконувати свою роботу.
До слова, станом на 11.00 на цій виборчій дільниці проголосувало 330 виборців з зареєстрованих 2 тисяч 130 бюлетенів. Голова комісії розповіла, що здебільшого на дільниці голосували люди старшого віку, однак ближче до вечора також очікують, що підтягнеться і молодь.
Дільниця №071082 розташована у двориках на вулиці Конякіна, щоправда це не завадило стати їй рекордсменом серед чотирьох дільниць – тут проголосували 593 лучанина, зареєстровано 2325 бюлетенів. Однак ці дані були станом на 12.00.
Як і на кожній виборчій дільниці, тут були розміщені матеріали з програмами кандидатів у президенти. Цікаво, що у спортивному клубі «Білий м’яч» було чимало виборців з дітками, яким вони дозволяли вкинути бюлетень замість них, тож маленькі лучани фактично вперше голосували. Варте поваги й волевиявлення дідуся, який прийшов на милицях для того, аби віддати свій голос, допоміг йому у цьому спеціально підготовлений член ДВК.
Наступні дані щодо кількості виборців голови ДВК обіцяють надати о 15.00.

P.S.

Відзначимо, що поки на жодній з чотирьох виборчих дільниць порушень виявлено не було. І хоча Інформаційне агентство Волинські Новини закликає голосувати чесно та без порушень та обіцяє гроші за дані про підкуп та фальсифікацію виборів, тож будьте пильними!

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus