USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

За рівнем корупції Україна ризикує обійти Нігерію

3 Грудня 2013 12:53
Згідно з результатами нового Індексу сприйняття корупції 2013 від TransparencyInternational, за рівнем корумпованості Україна посіла 144 місце серед 177 держав, набравши лише 25 балів зі 100 можливих, інформує УНН.

Перше місце у рейтингу зайняли Данія і Нова Зеландія з результатом у 91 бал.

Зазначимо, що наразі Україна стабільно залишається у групі «підвищеного ризику» разом з Камеруном, Іраном, Нігерією, Центральною Африканською Республікою та Папуа Новою Гвінеєю, але в наступному році вона ризикує скотитися ще нижче.

Основні причинами такого низького показника є корумпований протекціонізм і злиття політичних та бізнес-інтересів, зокрема монополізація бізнесу, неможливість довгострокового планування та окупація бізнесу державними корупціонерами.

Довідка:

Індекс сприйняття корупції базується на незалежних опитуваннях, в яких беруть участь міжнародні фінансові та правозахисні експерти, в тому числі з Азійського та Африканського банків розвитку, Світового банку та міжнародної організації FreedomHouse.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus