USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

За останні декілька днів лучани стали частіше звертатися в травмпукт. ВІДЕО

14 Грудня 2012 10:22
Кількість звернень лучан до травмпункту збільшилася у 1,5 рази за останні декілька днів.

Про це розповів завідувач ортопедо-травматологічного відділення Луцької клінічної лікарні №2 Тарас Куровець, ‒ пишуть «Відомості.ua».

За словами Куровця, у понеділок було 52 пацієнти. А якщо говорити саме про вуличні травми, то їх кількість зросла у 3-3,5 рази, в півтора-два рази почастішали саме переломи, ‒ зазначає фахівець.
За словами лікаря, найчастіше пацієнтами травмпункту стають люди похилого віку. Тому він наголошує, щоб у нинішню погоду без супроводу старенькі на вулицю не виходили. Загалом громадян закликає бути більш милосердними до бабусь-дідусів і, за потреби, допомагати їм пройтися слизьким тротуаром чи східцями.
На нечищені дороги нарікають і водії. Таксист із 15-річним стажем Валентин каже, що центральні дороги у Луцьку почищені добре, а от периферія ‒ не дуже.
«У дворах сніг, а знизу під ним лід, тому ніхто з таксистів заїжджати у двори не хоче, ‒ бідкається Валентин. ‒ ЖЕКи нічого не роблять. Зліва від вокзалу є стоянка ‒ там також сніг не почищено, водії буксують, щоби виїхати. Грейдер пройшовся тільки по центру. Та й узагалі, мало видно техніки, яка чистить дороги. Минулого року її було більше, комунальні служби працювали краще».
Заступник Департаменту ЖКГ Луцької міської ради Микола Осіюк запевнив, що комунальники трудяться цілодобово. Містом їздить чотири грейдери, які заходять і на бічні вулиці. Працює п’ять автомобілів, що посипають сумішшю, три навантажувачі, одна щітка з відвалом на базі ЗІЛ-130, один грейдер і трактор із відвалом та щіткою для малих вулиць. Тільки самі тротуари очищає 18 одиниць техніки.
«Є домовленості з приватними підприємствами, які у разі потреби нам нададуть іще шість грейдерів, ‒ розповідає Осіюк. ‒ Заготовлено п’ять тисяч тонн піщано-соляної суміші та тисячу тонн щебенево-соляної.
На запитання, чи вивозиться сніг із вулиць, відповів, що поки нема такої необхідності. Якщо снігу випаде багато, його прибиратимуть із центральних вулиць.
«Сьогодні дорога у задовільному стані, ‒ оцінює Микола Осіюк. ‒ Заторів не виникало, рух транспорту не зупинявся. Ми посипаємо тротуари, щоби не було слизько, але до ідеалу, звичайно, не доведеш. Стараємось як можемо, зважаючи на ту мізерну кількість коштів, які нам виділили на очищення вулиць, ‒ один мільйон гривень».
За словами Осіюка, майстри з благоустрою ЖКГ мають наголосити усім організаціям, підприємствам про утримання територій у належному стані. За тим, щоби східці, тротуар біля приміщень магазинів, аптек, банків і так далі були очищені від льоду, стежитиме муніципальна міліція. За невиконання цієї вимоги на власників таких закладів чекатиме адмінвідповідальність.
«От, приміром, магазин «ПАККО», до якого тепер не можна доїхати через сніг і лід, ‒ наводить приклад Микола Осіюк. ‒ Мені як керівникові магазину було б соромно. Невже така структура не має грошей, щоби закупити кілька мішків солі?»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Anonymouse Показати IP 14 Грудня 2012 11:08
А ще деякі розумні двірники і мешканці люблять те що грейдер відкинув на узбіччя знову повикидати на дорогу.
Y Показати IP 14 Грудня 2012 17:21
А деякі "розумні" лучанки дефілюють по льоду на шпильках, до речі іноземці дивляться на таке, суто наше явище,майже як на "восьме диво світу".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus