USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

За підпал і вбивство жінки зловмисника засудили до 7 років

14 Січня 2013 09:19
Волинянина, який облив бензином свою співмешканку та підпалив її, засудили до семи років позбавлення волі. Внаслідок замаху жінка в муках загинула в лікарні.

Про це інформує IA ZIK.

Злочин скоїли ще в липні 2010 року. Після спільного чаркування в літній кухні чоловік погиркався зі співмешканкою. Тоді він узяв пляшку з бензином, облив ним непокірну жінку та підпалив. Внаслідок опіків та травм нещасна загинула.

Ковельський міськрайонний суд визнав волинянина винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення та спричинило смерть постраждалої). Зловмиснику призначили покарання у 5 років позбавлення волі.

Однак і державне обвинувачення, і захист подали апеляційні скарги на вирок суду першої інстанції. На думку прокурора, для засудженого обрали необґрунтовано м’яку міру покарання.

«У вироку не наведено підстав для призначення покарання нижче від найнижчої межі, не вказано, які саме обставини істотно знижують ступінь тяжкості злочину та яка саме інформація про особу засудженого його певним чином характеризує. Також судом не в повній мірі враховано тяжкість вчиненого злочину, який належить до категорії тяжких, та ту обставину, що однією з кваліфікуючих ознак вчиненого злочину є спричинення умисного тяжкого тілесного ушкодження, що має характер особливого мучення», – заявив правоохоронець.

Своєю чергою, адвокат просив суд також змінити міру покарання та звільнити його клієнта. «Судом не враховано ряд пом’якшуючих обставин. Зокрема, що засуджений не вчинив жодного правопорушення, впродовж довгих років добросовісно працював механізатором у СТзОВ імені Івана Франка, колектив якого клопотав не позбавляти його волі, та є особою пенсійного віку».

Зрештою, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Волинської області встановила, що суд першої інстанції безпідставно пом’якшив вирок чоловіку. Отож служителі Феміди засудили його вже до семи років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
андрiй76 Показати IP 14 Січня 2013 12:40
Мало дали.Тому гаду треба зробити те саме,що він зробив з бідолашною жінкою
Лучанка Показати IP 14 Січня 2013 14:16
Доки не відмінять смертну кару таке буде творитися ще з гіршою жорстокістю.За мішок пшениці дають 7 і за звіряче вбивство 7 років- це абсурд. Що це за закони,хай виходить і далі вбиває,що ж це за строк.Йому пожиттєве , або палити,як він робив, а тоді вбити.таких людей,не можна назвати людьми
КрОт Показати IP 24 Січня 2013 08:56
А де повідомлення про подвійне вбивство іноземців в готелі "Світязь"?(адмінам)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus